0
Fudbal

FOTO: twitter/@gnkdinamo

DINAMO DOVEO VUNDERKINDA IZ BRAZILA: 14-godišnji „Belinjo“ će oduševiti svet! (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.23 u 15:03

Svi kažu da će biti bolji od Nejmara

Dinamo iz Zagreba je doveo možda i najvećeg svetskog talenta svog godišta. U pitanju je 14-godišnji Brazilac, Rafael Gomes Cirino ili skraćeno – Belinjo.

Ovaj vunderkind će igrati za tim pionira i nema sumnje da je pred njim blistava karijera.

Ipak, razlog njegov dolaska i priča koja stoji iz svega je tragična. Naime, njegova majka je imala višemesečnu borbu sa teškom bolešću, koju je izgubila. Zbog toga je njegov otac hteo da započne „novi život“ daleko od domovine.

U tome mu je pomogao hrvatski fudbalski menadžer, Endi Bara, vlasnik agencije „Niagara Sport Company“ , kao i njegov brat Deni Bara.

O Belinju sam čuo u Španiji, pričalo se o njemu po celoj Južnoj Americi, da je to dete vanserijski talenat, i to po brazilskim standardima. Ne evropskim, nego brazilskim. Tako sam svog brata Denija poslao u Rio da ga vidi na delu. I njegova reakcija čim je ugledao Belinja bila je: “Ovakvog fudbalera nikada nisam video!” Tada je stupio u kontakt s dečakovim ocem Misaelom kako bismo ga eventualno pridobili za našu agenciju. Predstavili smo mu se, pričali smo mu o Hrvatskoj, upoznali ga s pričom o Daniju Olmu… Na tome je na početku i ostalo budući da su dečakovu porodicu u to vreme saletali i brojni brazilski menadžeri – rekao je Endi za „vecernji.hr“ pa dodaje:

Nažalost, u to vreme Misaelova supruga već je bila teško bolesna i posle nekoliko meseci borbe s teškom bolešću ona je tu bitku ipak izgubila. Misael je iznenada ostao bez supruge, njegovih četveoo dece bez majke i otac im sa svojim primanjima nije mogao osigurati egzistenciju. Tada nam se bio javio, kazao nam je kako zbog tuge i želje za novim poslom i boljom zaradom želi da napusti Brazil.

 

 

Počeo je da radi kao građevinac u Novom Vinodolskom a pošto mu se dopao život u Hrvatskoj, odlučio je da ostane.

Nakon što ga je Dinamo video na delu, bili su oduševljeni. Prvi ga je video trener Dino Julardžija, koji mi je kazao da se radi o čudu od deteta. Da vam pokušam dočarati o kakvom je fudbaleru reč, reći ću vam sledeće: ako Belinjo sa 18 godina bude imao ovakve performanse kakve sada ima, ako bude tako dominirao u tom uzrastu, on će biti najskuplji Dinamov igrač ikada, i to sa velikom razlikom! Samo da podsetim kako će Olmov transfer sa bonusima dostići iznos od oko 40 miliona evra. Video sam Eduarda, Halilovića, Kovačića… u tim godinama i niko od njih nije bio takav talent kao Belinjo! U tim godištima niko nije dominirao kao on, to kažu i Dinamovi treneri. Verujte mi, on je novi Nejmar! On igra sa lakoćom, on prolazi trojicu kao da ih nema. Moraš da ga fauliraš da bi mu uzeo loptu. Ali, naravno, kako će se on razvijati, koliko će narasti, ojačati, mi to u ovom trenutku ne znamo – zaključio je Endi Bara.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter