1
Kladionica

FOTO:Admiralbet

ŠTA NAS OČEKUJE U 18. KOLU ADMIRALBET ABA LIGE?

Objavljeno: 04.02.23 u 09:24

„Panteri“ na teškom gostovanju u derbiju kola

Nakon duplog kola u Evroligi, uzbudljiv košarkaški program se nastavlja tokom vikenda u AdmiralBet ABA ligi. Naime, subotnji program 18. kola najjače regionalne lige otvaraju košarkaši MZT i Cedevita Olimpije koji se sastaju od 17 časova.

Makedonski predstavnik se nalazi na samom dnu tabele sa skorom 2-15, poslednju pobedu su ostvarili krajem novembra protiv Mege, nakon čega su upisali 9 vezanih poraza u ABA ligi, od kojih je poslednji došao na gostovanju SC Derbiju.Najefikasniji za goste su bili Strahinja MIćović i Majk Kaf isa po 20 poena, dok su braća Vladan i Damjan Stojanovski upisali 11, odnosno 10 poena.

Sa druge strane, Zmajevi su tokom nedelje slavili na domaćem terenu protiv Venecije u 13. kolu Evrokupa, čime su prekinuli seriju od 4 poraza u svim takmičenjima. U toj pobedi najviše se istakao Jogi Ferel sa 20 poena i 7 asistencije, Adams je postigao 16 poena, 2 više od Marka Jeremića, a treba spomenuti i Omića koji je upisao čak 19 skokova.

Čini se da će ovo biti lak zalogaj za Zmajeve, ali pravo uzbuđenje nas očekuje po završetku tog meča, kada će od 19 časova Budućnost ugostiti FMP u derbiju kola. Podgoričani ove sezone ne briljiraju, što potvrđuje i 5. pozicija na tabeli uz skor 11-6. U prošlom kolu su pregazili Cedevita Olimpiju na gostujućem terenu sa 80:58, dok su u sredu bili bolji od London Lajonsa u Evrokupu.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

 

Panteri i ove sezone prevazile sva očekivanja i trenutno zauzimaju visoko 3. mesto na tabeli, iza večitih rivala. U prošlom kolu su pretrpeli poraz od Crvene zvezde, što im je peti poraz ove sezone u ligi. Bitno je napomenuti da je klub iz Železnika napustio najbolji igrač Trent Frejžer, sada novi igrač Zenita, a zamena je već stigla u vidu 27-godišnjeg Ostina Tilmana, koji je prethodno branio boje francuskog Portela. FMP će i dalje moći da računa na Valinskasa, Birča i Izundua od stranaca, a očekuje se da će po odlasku Frejžera veću ulogu u napadu dobiti pre svega Manojlović, kao i Stepanović i Šaranović.

Naravno, kako bi ugođaj bio potpun, AdmiralBet je i ovog vikenda spremio 20% freebeta od svakog tiketa odigranog na poene/skokove/asistencije za 5 ili više ABA igrača. Više informacija o promociji možete pronaći na ovom linku.

Pored ovoga, podsećamo Vas da je sada pravi trenutak da se registrujete na sajt AdmiralBet.rs ili na AdmiralBet Android ili iOS aplikaciji i preuzmete 2000 dinara bonusa dobrodošlice. Kompletnu sportsku ponudu možete pogledati OVDE.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter