0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADNIČKI DOMINIRAO, VOŽDOVAC PROFITIRAO: Pantović sa bele tačke doneo pobedu Zmajevima, Kragujevčani imaju za čime da žale! (FOTO)

Objavljeno: 04.02.23 u 15:05

Važan trijumf za ekipu iz Beograda!

Susretom između kragujevačkog Radničkog i Voždovca otvoren je današnji program 20. kola Mozzart bet Superlige Srbije. Fudbaleri oba sastava, predvođeni arbitrom Danilom Nikolićem i njegovim asistentima, istrčali su na teren stadiona ‘Čika Dača’ tačno u 13 časova. Uprkos daleko boljoj partiji, domaćin je ostao ‘praznih džepova’, pošto je Voždovac slavio sa minimalnih 0:1.

Bez ikakve dileme, osim Pantovića koji je postigao gol, Andrija Katić i Filip Damjanović su apsolutni heroji Zmajeva.

Domaći tim, koji nastupa pod dirigentskom palicom Dejana Joksimovića, preuzeo je inicijativu od prvog sudijskog zvižduka. Radnički 1923 je kontrolisao posed lopte i odlučio da hrabro krene ka golu beogradskog rivala. Prva gužva u kaznenom prostoru Voždovca viđena je u 4. minutu, kada je faktor sreće spasao goste nakon pokušaja Vasilija Đurića.

Nisu se domaći zaustavili na tome. Nakon dva brza udarca iz ugla usledio je i slobodan udarac sa oko 25 metara udaljenosti. Damjan Krajišnik je šutirao snažno, lopta je završila u mreži, ali sa spoljašnje strane.

Žofri Činedu je već na debiju za Radnički skrenuo pažnju na sebe. Nigerijac, izrazito neugodan za čuvanje, visokim presingom pravio je ozbiljne probleme defanzivcima Zmajeva. U 19. minutu dobio je loptu sa leve strane unutar kaznenog prostora, a ona je nakon njegovog pokušaja prohujala pored stative.

Krajišnik je vrlo oštrim startom prekinuo kontru gostiju u 26. minutu, a glavni arbitar je odmah pokazao prvu javnu opomenu na meču – žuti karton.

Nesmotren potez Vlajkovića koštao je domaći tim primljenog gola – ispostavilo se samo dva minuta kasnije nakon nepreznog starta unutar kaznenog prostora. Oborio je Vlajković Teodorovića, povlačenjem sa dve ruke, a Zmajevi su tako izborili jedanaesterac.

Odgovornost je preuzeo mladi reprezentativac Srbije, Miloš Pantović, a golman Radničkog nije imao nikakve šanse u nameri da odbrani perfektan udarac ofanzivca.

Voždovac je polako preuzimo kontrolu lopte, ali domaćin je i dalje bio opasniji rival na terenu. Rezultat se do kraja prvog poluvremenu nije menjao.

Prvo uzbuđenje u nastavku viđenu je u 52. minutu, kada je žutim kartonom opomenut Milutin Vidosavljević. Popularni Crni je doživeo ‘nokaut’ u finišu prvog dela igre, ali je uspeo da ustane i nastavi borbu posle najduže pauze.

Filip Damjanović je jedan od momaka koji su obeležili veći deo utakmice u Kragujevca. Đak škole Voždovca opravdao je očekivanja šefa struke i na sjajan način dobijao duele sa brzonogim ofanzivcima Radničkog.

Aleksa Matić je zbog starta visokog inteziteta opomenut žutim kartonom u 59. minutu.

Minut kasnije Đurić i Činedu su napustili teren, a zamenili su ih Evandro i novajlija u dresu Radničkog, Luka Milunović.

Porasle su tenzije, pa je junak prvog ovosezonskog duela dva tima Nikša Vujanović, zbog korišćenja ruku u duelu zaradio žuti karton.

Haris Kadrić i Vladan Noveski zamenili su Danila Teodorovića i Nikšu Vujanovića u 64. minutu, kada je i na drugoj strani Luka Zorić ušao u igru umesto povređenog Krajišnika.

Marko Mijailović je oborio Vidosavljevića, koji je na svu sreću izbegao težu povredu, pa je igrač Voždovca zaradio karton žute boje.

Evandro je pokušao da iscenira prekršaj i iznudi penal simuliranjem, ali to je lako primetio sudija Nikolić i pokazao mu karton u 74. minutu meča.

Pre nove akcije Voždovca Nešković je napustio teren, a zamenio je Dragan Stoisavljević. Takođe, Predrag Medić je u isto vreme ušao umesto Ajdinovića.

Dve stative za samo pet sekundi pogodili su domaći. Najpre je šutirao Luka Milunović nakon asistencije Evandra, lopta se odbila do Vidosavljevića koji takođe nije imao sreće. Ipak podignuta je ofsajd zastava, pa domaći nisu morali da žale za propuštenom prilikom.

Bivši igrač Crvene zvezde, Luka Milunović, pucao je kao iz topa sa 16 metara udaljenosti, ali Andrija Katić je fantastično intervenisao i spasao svoj tim. Već posle nekoliko minuta bilo je jasno da će Milunović biti veliko pojačanje za ekipu iz Kragujevca.

Čolović je perfektno centrirao u 89. minutu, Evandro je pokušao glavom, ali mladi Andrija Katić je ponovo besprekorno reagovao.

Rezultati i raspored 20. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

18:00 Kolubara – Radnik Surdulica 1:0

Subota:

13:00 Radnički 1923 – Voždovac

14:00 Radnički Niš – Mladost Lučani

16:00 Crvena zvezda – Vojvodina

18:00 Spartak Subotica – Čukarički

Nedelja:

14:30 Napredak Kruševac – Partizan

16:30 Novi Pazar – TSC

18:30 Mladost GAT – Javor


Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter