0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DRUGO POLUVREME NIŠLIJA PO EVROPSKOM RECEPTU: Veliki preokret Lalatovićevog tima, Škrbić pogodio u sudijskoj nadoknadi!

Objavljeno: 04.02.23 u 16:07

Važan trijumf za Radnički!

U okviru 20. kola Mozzart bet Superlige Srbije, prvog u prolećnom delu šampionata, fudbaleri niškog Radničkog ugostili su na ‘Čairu‘ ekipu Mladosti iz Lučana. Nakon velikog preokreta i besprekorne igre u drugom poluvremenu domaćin je slavio sa 2:1.

Vremenski uslovi bili su zadovoljavajući imajući u vidu stanje na mnoštvu drugih stadiona, a baš onako kako je i očekivano, domaćin je koliko,toliko preuzeo incijativu i uspeo da uspostavi kontrolu nad loptom. Nisu se Lučanci libili da krenu u ofanzivu, ali ekipa Nenada Lalatovića je pružala snažan otpor u polju.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Nišlije su propustile u 20. minutu. Glavni arbitar meča, Radaković, pokazao je rukom na belu tačku, a loptu je na istu namestio Stefan Cvetković. Bivši krilni napadač Grafičara nije uspeo da realizuje kazneni udarac .

Sjajna kontra gostujućeg tima završena je pogotkom Mladosti! Fantastičnu akciju sprečio je odbranom golman Dimitrije Stevanović, ali lopta se odbila do mladog Nikole Jojića koji je istu prosledio u mrežu Nišlija.

Tek što su igrači izašli na teren u nastavku odmah je viđen pogodak! Samo 38 sekundi bilo je dovoljno ekipi Nenada Lalatovića da dođe do izjednačenja u drugom poluvremenu. Sava Petrov je proigrao Aleksandra Pejovića, a kapiten Radničkog je poravnao rezultat na veliko oduševljenje domaćih navijača.

Gotovo da je samo jedan tim postojao na terenu u drugom delu odmeravanja snaga. Radnički je u potpunosti dominirao u polju, a gosti su se grčevito branili i fokus je bio gotovo isključivo na defanzivnim zadacima.

Fantastična igra naplaćena je u 91. minutu susreta, kada je Miljan Škrbić koji se dugo borio sa povredama, zatresao mrežu gostujućeg tima i doneo velika tri boda Radničkom.

Rezultati i raspored 20. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

18:00 Kolubara – Radnik Surdulica 1:0

Subota:

13:00 Radnički 1923 – Voždovac 0:1

14:00 Radnički Niš – Mladost Lučani 2:1

16:00 Crvena zvezda – Vojvodina

18:00 Spartak Subotica – Čukarički

Nedelja:

14:30 Napredak Kruševac – Partizan

16:30 Novi Pazar – TSC

18:30 Mladost GAT – Javor


Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter