0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ČUKARIČKI GUBI PRIJATELJSKE, ALI NE I TAKMIČARSKE UTAKMICE: Kerkez mudrim izmenama vodio Brđane do važne pobede!

Objavljeno: 04.02.23 u 20:06

Tri boda na neugodnom gostovanju za ekipu sa Banovom brdu!

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Spartak iz Subotice na Gradskom stadionu rezultatom 1:3. Izabranici Dušana Kerkeza pružili su sjajnu partiju i na krilima rezervista, Vladimira Lučića i Stefana Tomovića, došli do zlata vrednih bodova.

Akteri oba sastava se još nisu ni zagrajali, a Čukarički je bio na korak od vođstva. Korpulentni napadač Brđana, Mohamed Badamosi, izašao je sam ispred golmana Dubljanića. Reprezentativac Gambije je neometano šutirao sa sedam metara udaljenosti, ali lopta je otišla pravo u ruke čuvaru mreže domaćeg tima.

Svaka akcija ima svoju reakciju, definitno je teroema kojom su se vodili domaći. Uzvratio je Spartak u sedmom minutu kada je Bjelović ubacio fenomenalan pas u prostor iza leđa odbrane belo-crnih, a Hrstić je izleteo sam ispred Nemanje Belića. Iskusni golman je besprekorno reagovao, te u svom prepoznatljivom stilu spasao Čukarički.

Velika borba vodila se na sredini terena gde je dominirao Sisoko. Vezista Čukaričkog je zagospodario terenom i neprestano ‘maltretirao’ protivničke igrače.

Čukarički je do prednosti došao u 16. minutu sa bele tačke. Pogotku Luke Adžića, drugom ovosezonskom, prethodio je zanimljiv splet okolnosti. Miladin Stevanović je probio po desnom boku odakle je i uputio centaršut. Lopta je u ruku pogodila Srećkovića, unutar šesnaesterca, a posle VAR provere sudiji Marku Ivkoviću bilo je kristalno jasno da je reč o penalu. Adžić je izuzetno snažno šutirao, a lopta se odbila od prečku i zatresla mrežu Subotičana.

Spartak je kontrolisao posed lopte u nastavku prvog dela igre. Bilo je veoma teško kreirati po tako jakom vetru i hladnom vremenu, pa je viđen veliki broj grešaka.

Čukarički je do kraja prvog poluvremena najozbiljnije zapretio preko Stefana Kovača, koji je posle slaloma kroz odbranu domaćeg sastava šutirao levom nogom pored stative.

Prvi su u drugom delu meča ponovo zapretili Brđani. Badamosi je ukrao loptu protivniku i pokrenuo brzu tranziciju. Visoki golgeter je uposlio Adžića, a brzonogi ofanzivac je odlučio da sam završi akciju uprkos brojčanoj prednosti koju su imali (4:3).

U solidnoj prilici našao se Vitorović već u sledećem napadu, oprabao je šut levom nogom iskosa, ali bio je izrazito neprecizan.

Samuel Ovusu je za 60 sekundi dva puta pretio iz velike udaljenosti, prvi put je izborio korner, a već u narednom pokušaju poslao je loptu na tribine.

U 67. minutu napravio je Kerkez dvostruku izmenu. Iz igre su izašli Ivanović i Adžić, a zamenili su ih Vladimir Lučić i Igor Miladinović.

Borbeni Sambu Sisoko iznudio je korner u 70. minutu, ali Ovusu ga je loše izveo.

Vitorović fantastično ubacuje loptu po zemlji unutar kaznenog prostora, a Srđan Hrstić je odradio lakši deo posla i zatresao mrežu Brđana u 74. minutu.

Ovusu je promašio loptu koja je stigla do Miladina Stevanovića. Kapiten belo-crnih je snažno šutirao, lopta je pogodila jednog od domaćih igrača promenila smer i otišla u korner.

FOTO: STARSPORT

Posle gužve u kaznenom prostoru sjajnim driblingom Lučić se oslobodio čuvara i između dvojice defanzivaca levom nogom poslao loptu iza leđa golmana Subotičana.

Lučič je imao priliku u 87. minutu da reši pitanje pobednika, ali Dubljanić je ‘skinuo’ njegov udarac levom nogom sa oko 11 metara udaljenosti.

Postigao je Čukarički još jedan pogodak, ali poništen je zbog faula u napadu, prema mišljenju glavnog arbitra.

Belić je maestralnom intervencijom spasao Brđane u 2. minutu sudijske nadoknade.

Mladi Igor Miladinović je ukrao loptu rivalu i proigrao Stefana Tomovića, a ovaj je maestralnim driblingom namestio loptu na levu nogu i pogodio za konačnih 1:3.


Standings provided by Sofascore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter