0
Domaći fudbal

Milan Rastavac Vojvodina - Crvena Zvezda, Superliga Srbije, Super liga, 20.10.2022. Novi Sad Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

RASTAVAC PRED ZVEZDU: „Ne smemo da dozvolimo da se razigraju i rastrče!“

Objavljeno: 03.02.23 u 12:58

Ima jasan plan.

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine sutra od 16 časova će odmeriti snage u 20. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije na stadionu Rajko Mitić. Utakmica će imati poseban značaj s obzirom da će biti posvećena legendi i jednog i drugog kluba – Siniši Mihajloviću.

Pred ovaj meč svoja očekivanja izneo je Milan Rastavac, trener novosadskog kluba.

Drago nam je da počinje prvenstvo, a ova prva utakmica je prava poslastica i iz nje možemo samo nešto da dobijemo. Naravno, Zvezda je favorit i to nije sporno, a mi svoju šansu vidimo u želji da prikažemo nešto što nismo uspevali tokom jesenjeg dela. Radili smo na tome tokom priprema i verujem da ćemo u tome uspeti, a takođe imamo obavezu prema sebi, našim navijačima i velikom Siniši da budemo reprezentativni u ovoj utakmici. Neće biti lako, Zvezda ima svoje adute i kvalitete, a mi verujemo u timsko izdanje koje mora da bude perfektno da bismo uzeli nešto iz ovog meča. – počinje Rastavac.

Čini se da strateg Lala ima jasan plan, pitanje je koliko će moći da ga sprovede u delo.

Želimo da ih stavimo pod kontrolu, a to ćemo uspeti ako im ne dozvolimo da se razigraju i rastrče, jer ćemo tako biti u mogućnosti da ih ugrožavamo. Ako želite da budete uspešni protiv Zvezde, onda morate naći način da je ugrožavate. To je nešto što oni ne vole da trpe, a ako želimo dobar rezultat, onda moramo da ih dovedemo u situaciju da rade stvari koje ne žele. – jasan je trener Vojvodine.

Milan Rastavac i Veljko Simic Vojvodina – Crvena Zvezda, Superliga Srbije, Super liga, 20.10.2022. Novi Sad Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Posebno ističe individualni kvalitet Zvezde koji je na velikom nivou.

Zvezdu možete samo da iznenadite. Oni imaju svoje uspone i padove, oscilacije u formi, ali zadržavaju ekstreman indivudalni kvalitet, koji je znatno izražen, posebno u našem prvenstvu. Prema tome, to što Zvezda u određenim segmentima igre ima neke probleme, jeste neka šansa, ali nije nikakava garancija. Više smo okrenuti ka sebi, tome kako smo se spremali i kako ćemo to timski da izvodimo na većem nivou, a videćemo za šta će to biti dovoljno protiv Zvezde. Jedino verujemo u ono što smo radili i u ono što planiramo da radimo. – rekao je šef struke Lala.

Veruje da će se rad na pripremama videti već u prvoj zvaničnoj utakmici.

Na ovim pripremama bili smo u mnogo lakšoj situaciji nego letos i mogli smo određene stvari, koje su već postavljene, samo da uigravamo i da se bavimo nekim detaljima i rezervnim varijantama za određene stvari unutar utakmice, a proširili smo i repertoar sposobnosti da ih izvodimo uspešno. Verujem te da će to i videti u nastavku, a onaj ko je pratio naše pripremne utakmice, mogao je to već da vidi. – izjavio je trener Vojvodine.

Milan Rastavac Vojvodina – Crvena Zvezda, Superliga Srbije, Super liga, 20.10.2022. Novi Sad Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ima Rastavac određenih problema sa igračkim kadrom.

Nismo imali u potpunosti kompletnu ekipu prethodnih dana. Vukčević i Busnić su se razboleli, a takođe imamo dvojicu igrača sa nešto manjim povredama. Nismo sto odsto kompletni, ali smo u dovoljno dobrom sastavu da možemo da se prikažemo u dobrom svetlu protiv Zvezde. – otkrio je Rastavac.

Jovan Milošević je prodat u Štutgart, ali je odmah vraćen na pozajmicu u Novi Sad do kraja sezone. Da li to znači da će imati veću minutažu?

Nemamo neke velike obaveze prema njemu. Planiramo da ga koristimo u onoj meri u kojoj on može da doprinese rezultatima ekipe i to je jedan zdrav odnos. Verujem da će Milošević odigrati dosta utakmica, jer on to svojim kvalitetom zaslužuje, a i tokom priprema je pokazao da Vojvodina može ozbiljno da računa na njega. – naglasio je trener novosadskog kluba.

Za kraj, na pitanje čime bi bio zadovoljan na kraju sezone – jasno poručuje.

Trećim mestom. – zaključio je Rastavac.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter