2
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDI MALO FALILO DA SE VRATI U MEČ: Milano slavio, za neuspešno duplo kolo crveno-belih!

Objavljeno: 02.02.23 u 22:35

Zvezdi je ovo drugo gostovanje u Italiji u okviru duplog kola Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe Olimpije u 23. kolu Evrolige rezultatom 74:68. Gubili su crveno-beli čitav meč, ali su u završnici uspeli da se približe domaćinu, no ipak, to na kraju nije bilo dovoljno za preokret i trijumf.

Pre samog početka meča, klub iz Milana je priredio lep doček svojim bivšim igračima, Nemanji Nedoviću i Benu Bentilu, kojima su uručeni dresovi koje su nosili za italijanski tim.

PRVO POLUVREME:

Nešto sporiji početak utakmice za obe ekipe. Čvrste odbrane na obe strane zbog čega i nema velikog broja poena.

Dobro otvara utakmicu Bentil koji vezuje brzih 5 poena. Olimpija ima dobar protok lopte i stiže do prednosti 15:10. Kuzmić hvata dva ofanzivna skoka, postiže poene sa linije penala a potom još jednom za -2.

Tražili su „crveno-beli“ nesportsku Dejvisa koji je jako udario Kuzmića po ramenu ali na kraju običan faul. Promašio je centar oba bacanja pa je na kraju prve četvrtine rezultat 22:18 u korist domaćina.

 

 

Bolje otvrara Olimpija drugu četvrtinu i trojkom Vojtmana stiže na maksimalnih 29:20. Ponovo nekoliko dobrih odbarana Zvezda ne uspeva da iskoristi smušenom igrom u napadu. To koristi Hol koji pogađa uz kontakt 2+1 i to je 34:22.

Zvezda u ovim trenucima ne može ništa da pogodi. Trenutno šutiraju 0 od 7 za tri i to se odražava na semaforu gde je 38:26. Beron pogađa trojku za ogromnih +16.

Prekida seriju domaćih Bentil, koji pogađa prvu trojku za Zvezdu u prvom poluvremenu i sada je 43:32. Kajl Hajns postiže svoj 6. poen i stavlja tačku na prvo poluvreme, 45:32.

 

DRUGO POLUVREME:

Pogodio je Hol otvoren šut za 2 na startu drugog poluvremena, pa je Olimpija otišla na 47:32. Usledila je zatim nešto bolja igra Zvezde, kada je posle pogotka Mitrovića uz faul, rna semaforu pisalo 52:44.

Ulilo je to nadu crveno-belima da možda mogu i do preokreta. Ipak, na svaki dobar napad izabranika Duška Ivanovića, imali su odgovor domaći košarkaši. Tako je i nakon Vildozinih slobodnih bacanja, uzvratio Meli zakucavanjem.

Na kraju su crveno-beli dobili treću četvrtinu sa 17:14.

Poslednja deonica, donela je još uzbuđenja. Zvezda je zaigrala znatno bolju odbranu, pa je uspela ponovo da se približi na jednocifren zaostatak. Posle Dobrićeve trojke, koja je tek druga ubačena iz 18 pokušaja Zvezde, crveno-beli prilaze na 63:57.

Nakon Bentilove trojke, Hol je uzvratio istom merom za 68:60. Ipak, nije dugo Zvezda čekala na novi pogodak iza linije 6.75 metara, pošto je Vildoza pogodio za 68:63.

Uspela je Zvezda da se odbrani, ali Petrušev pogađa jedno od dva bacanja, dok u narednom napadu Dobrić promašuje šut za tri za prilazak na minus jedan.

Nije Zvezda uspela da iskoristi važne napade, a Vojtman je u padu pogodio za odlazak na 72:66. Bio je to kraj nadama srpskog kluba, pa je Olimpija zabeležila trijumf.

2
0

2 Komentara

  1. Sutra će gazda Čović kod Sarape ili Marića da se žali kako je Savić kriv za suđenje. Da se razumemo, Zvezda je stvarno oštećena od strane sudija u više situacija

    1
    0
    Odgovori
    • Nemoj života ti da pišeš gluposti,ovo je deseto kolo kako nas kradu,ali ni nasa igra nije bila na nivou,a da ne pišem o o sudjenju iz utakmice u utakmicu

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter