0
Košarka

foto: twitter/@MiamiHEAT

PET RAJLI JASAN: „Džabar je GOAT, Lebron i dalje igra zbog njegovog rekorda“!

Objavljeno: 02.02.23 u 19:25

Jedan od najuspešnijih trenera NBA lige izneo je svoje mišljenje o trci za najboljeg igrača svih vremena

Generalni menadžer Majami Hita, Pet Rajli, dao je opširan intervju za „ESPN“ gde je govorio o trenutnim dešavanjima u najjačoj ligi na svetu i GOAT trci.

Rajli je osvojio 5 titula kao trener, od čega 4 sa „ŠoutajmLejkersima, koje su predvodili Medžik Džonson i Karim Abdul Džabar. Njegov rekord po ukupno postignutim poenima, uskoro će oboriti Lebron Džejms.

Bez obzira na to, Pet smatra da je Džabar najbolji košarkaš svih vremena.

Uvek sam govorio da je Karim Abdul Džabar najbolji košarkaš ikada (GOAT), zbog svoje dugovečnosti. Karim je bio unikat, na najvišem nivou je igrao 80 utakmica godišnje i konstantno su slali po dvojicu, nekada i trojicu igrača na njega da ga zaustave da ne postigne koš. Mentalno je bio toliko jak da je sa razvijanjem tela izgledalo kao da će igrati zauvek – rekao je Rajli.

Spomenuo je i njegov čuveni „Skyhook“, koji niko nije mogao da odbrani.

Šampionske titule se ne osvajaju bez vrhunskih igrača, sa onima koji imaju najjače oružje u istoriji košarke. Karimov horog (skyhook nadimak) je bio nezaustavljiv. U poslednjim minutima utakmice, lopta ide njemu, on je bio naš čovek i uvek će biti naš čovek – smatra prvi čovek Majamija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Rajli smatra da Lebron i dalje igra zbog rekorda, pošto će teško doći do još neke titule.

Majkl Džordan mora da bude tu, ali Karim je GOAT jer je zaista mogao da igra identično dobro i u tridesetim i u četrdesetim godinama svog života. Ne zanima me šta će reći medijima, ali rekao bih da su rekordi jedini razlog zbog kog Lebron i dalje igra. Rušenje Karimovog rekorda će za njega biti velika stvar, kada se dogodi. On želi titule, to ga ‘vozi’, a verujem da i dalje gaji nadu da će imati šansu za titulu kada se Entoni Dejvis oporavi od povrede – kaže iskusni stručnjak.

Još malo je pohvalio Lebrona:

On igra od 2003. godine i takmiči se dugo u ovoj eri što pokazuje koliko je veliki igrač. Teško je govoriti kakvi su igrali bili sedamdesetih i osamdesetih godina i kakvi su danas, jer je tada bilo časno igrati svaki meč i mentalitet je bio drugačiji. Danas se svi odmaraju, paze da se ne povrede i ne umore, oprezniji su i to je dobra stvar, ali je sve drugačije – rekao je 77-godišnji Rajli.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter