0
Košarka

Nikola Jokic Czech - Serbia, Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Ceska - Srbija, 3.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

JOKIĆ PROGLAŠEN ZA IGRAČA MESECA: Srbin sa tripl-dabl prosekom gospodari NBA ligom!

Objavljeno: 02.02.23 u 23:27

Novo priznanje za Džokera.

Srpski košarkaš Nikola Jokić, proglašen je za najboljeg igrača meseca januara na Zapadnoj konferenciji. Jokić je igrao na svih 16 mečeva Denvera, a zabeleženo je 12 pobeda.

U tom periodu, aktuelni dvostruki MVP lige, beležio je i tripl-dabl u proseku sa 24 poena, 11.6 skokova i 11.3 asistencije po utakmici.

Za najboljeg igrača Istočne konferencije proglašen je Jokićev prvi pratilac u borbi za MVP priznanje – Džoel Embid. On je svoj tim vodio do 11 pobeda u 14 mečeva, dok je postizao gotovo 35 poena, 10.7 skokova i 1.6 blokadu.

Već sada u trećoj uzastopnoj godini, Džoker je pomerio svoje granice na viši nivo, uspeo je da dođe do tripl dabl učinka u proseku, dok uz sve to Denver igra odlično i prvi je na Zapadu. Ono što takođe treba napomenuti, jeste i njegov sjajan šut iz igre, od čak 63%, gde je apsolutno prvi među kandidatima za MVP-ja.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter