0
Fudbal

Fudbal Football UEFA Champions League Group C season 2018/2019 Crvena Zvezda v SSC Napoli from left Dragisa Binic Miodrag Beloldedic Sinisa MihajlovicDejan Savicevic bivsi fudbaleri Crvene zvezde, prvaci Evrope 1991. sa peharom za prvaka, na utakmici Lige sampiona protiv Napolija, na stadionu Rajko Mitic. Beograd, 18.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BINIĆ OTVORIO DUŠU: „Ima dosta fudbalera i Sinišinih drugara koji nisu mogli da odu na sahranu jer nemaju dovoljno novca!“

Objavljeno: 02.02.23 u 09:19

Emotivno.

Dragiša Binić, čovek koji je bio član zlatne generacije Crvene zvezde, koja je podigla evropsku i svetsku titulu, ponovo se u intervjuu za K1 televiziji prisetio Siniše Mihajlovića.

U kolektivnom sportu suština je da si jak kao ekipa. Kako na treningu, tako i na utakmici. Tada, da bi došao u Zvezdu, morali ste da budete četiri godine najbolji u timu za koji igrate, u onom našem prvenstvu koje je tada bilo najjače u Evropi. Takođe ste morali da imate sreće, da Zvezdi ili Partizanu treba ta pozicija i da vama ističe ugovor da možete da odete. Miha je došao u polusezoni da pojača tim. Ja sam bio zagovornik toga da svi ostanemo u Zvezdi posle toga. – započeo je Binić.

Dragisa Binic Napredak – Crvena Zvezda super liga Srbije 29.4.1018. April 29. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Prisetio se još jednom, kakav je Siniša bio van terena.

Meni je drago što sam sa Sinišom proveo ne samo onaj fudbalski deo života. On i ja smo mnogo toga proživeli. Dešavalo nam se da smo u izlasku celu noć, sutra dođemo na trening i umesto da se spremamo, mi se tuširamo pre treninga. Ulazi Ljupko, krsti se i govori sa kim ću na utakmicu, a mi ne možemo da se osvežimo. Miha je bio tip koji kada ti nešto kaže, znaš da je to sto posto tako, ne treba ti nikakva provera. Posle osvajanja Lige šampiona, imali smo problem sa Hajdukom iz Splita, izgubili smo Kup. Njega su vukli za kosu, vređali na nacionalnoj osnovi, a onda na poslednjoj utakmici u Beogradu pred raspad, igramo protiv njih. Mi smo se dogovorili da igramo malo oštrije. Počinje utakmica, oni uklizavaju Mihi, jednom, drugi put, ja koji sam totalno na drugoj strani i ne mogu više to da gledam, napravim tuču. Udaram igrače, trenera, izbacuju me sa terena, dobijam suspenziju od šest meseci, a on koliko je bio veliki, vidi da sam ja to zbog njega to uradio, nisam još ni prešao onu liniju da izađem sa terena, on stoji tu pored mene i kaže: ‘Stižem ti’. Počinje da igra oštro i nije prošlo pet minuta i njega su isterali. Sa takvim igračima ti moraš da napraviš rezultat. – jasan je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Veliko drugarstvo je bilo između njega i Mihajlovića.

Mi smo išli jedan kod drugog, družili smo se. On je znao iz Italije privatnim avionom da dođe na slavu kod mene. Voleo je mnogo muziku i kafanu. Jedan pevač nam je snimio kasetu sa desetak pesama koje smo voleli da slušamo. Zvao me iz Italije da mu presnimim i pošaljem tamo. Jedan dan me zove, dok je vozio i plače na te pesme i kaže mi: ‘Ubio si me sa ovim’. Bio je u stanju da sedne u avion da dođe, da napravimo neku žurku i da se vrati. – otkriva Dragiša.

Dragisa Binic Napredak – Crvena Zvezda super liga Srbije 29.4.1018. April 29. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Za kraj, njegovo je mišljenje da Srbija nije dovoljno ispoštovala Mihu.

Mislim da nismo kao zemlja ispoštovali Sinišu kako treba. Reprezentacija u kojoj je bio kapiten, igrač, selektor, morala je malo da više povede računa o takvom čoveku. Ima on dosta drugara, fudbalera, koji kroz karijeru nisu napravili novac, a hteli su da odu na sahranu. To se sve tako brzo desilo, vikend, nemaš konekcije da odeš. Morali su ljudi koji vode Savez da uzmu avion, da pozovu sve najbliže i da organizuju odlazak. – zaključio je Binić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter