0
ATP

FOTO: ATP Tour @atptour/ Twitter screenshot

VRAĆA SE ALKARAZ: Evo kada bi mogao da prestigne Đokovića!

Objavljeno: 01.02.23 u 16:46

Španac će igrati čak tri turnira pre Indijan Velsa i Majamija

Doskorašnji broj 1, Karlos Alkaraz, nije učestvovao na Australijan openu zbog povrede a to je maksimalno iskoristio Novak Đoković, koji je stigao do 10. trofeja u Melburnu, 22 Grend slem titule i 1. mesta na ATP listi.

Novak trenutno ima 7.070 bodova, dok je Alkaraz na drugom mestu sa 6.730, što znači da Đoković ima prednost od 340 bodova.

Španski teniser je potvrdio da će njegov sledeći nastup biti na turniru iz serije 250 u Buenos Ajresu. Alkaraz bi u slučaju trijumfa osvojio 250 poena pa bi se tako približio Srbinu na svega 90 bodova.

Potom sledi Rio open iz serije 500, već od 20. do 26. februara, gde brani titulu i može da izgubi bodove ukoliko ne odbrani pehar, pa bi Novak ponovo pred turnire u Dubaiju i Akapulku mogao da stvori veću prednost.

Od 27. februara do 4. marta Novak igra u Dubaiju dok će Karlos igrati u Akapulku. Oba turnira su iz serije 500.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Dakle, Novak je siguran bar do 4. marta, što znači da će oboriti večni rekord Štefi Graf i da će 27. februara sa 378. nedelja oboriti večni rekord po broju nedelja na 1. mestu.

Posle toga slede prvi masters turniri u Indijan Velsu i Majamiju, gde je Đokoviću za sada zabranjeno da igra zbog cele situacije sa virusom, pa je teško zamisliti da će ostati na čeonoj poziciji tokom ovih turnira.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter