0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NIKOLA JOKIĆ SADA BELEŽI TRIPL DABL U PROSEKU: Srbin gospodari NBA ligom treću godinu zaredom!

Objavljeno: 01.02.23 u 13:09

Dugo smo čekali ovo.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić vodio je Denver Nagetse do nove pobede u noći između utorka i srede, kada je upisao 26 poena, 18 skokova i 15 asistencija. Ovim učinkom, aktuelni dvostruki MVP NBA lige, beleži i tripl dabl u proseku, pošto po utakmici postiže 25.1 poen, hvata 11.1 skokova i deli 10 asistencija.

Samim tim, Jokić korača i ka trećoj uzastopnoj MVP tituli. U sezoni kada je osvojio prvu, Nikola je beležio zaista neverovatne brojke, dok je u drugoj uspeo da ih nadmaši.

Već sada u trećoj uzastopnoj godini, Džoker je pomerio svoje granice na viši nivo, uspeo je da dođe do tripl dabl učinka u proseku, dok uz sve to Denver igra odlično i prvi je na Zapadu. Ono što takođe treba napomenuti, jeste i njegov sjajan šut iz igre, od čak 63%, gde je apsolutno prvi među kandidatima za MVP-ja.

Pored toga, među Džoelom Embidom, Lukom Dončićem i Janisom Adetokumbom, Jokić uzima najmanje šuteva po meču, što govori koliko se podredio timskoj igri.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter