0
Fudbal

FOTO: MerkurXtip

MerkurXtip SA TERENA: Nova destinacija – Zrenjanin i poseta Radničkom! (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.23 u 15:15

U sklopu dalje promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip je pokrenuo novi format pod nazivom „Sa terena“, kratku emisiju koja će putujući po Srbiji predstavljati klubove iz nižih liga. U emisiji možete videti Marka Grbića kako šparta Srbijom i prikazuje pravo lice malih klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Imaćete priliku da se upoznate sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 17. epizoda donosi priču o Fudbalskom klubu Radnički iz Zrenjanina, člana Srpske lige – grupa Vojvodina koji zauzima poslednje 16. mesto i do kraja sezone boriće se za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Klub će 11. maja ove godine proslaviti svoj 104. rođendan i ostati najjači fudbalski kolektiv u gradu. Zrenjanin je uvek bio poznat kao grad industrije i sporta, nekada je FK Proleter bio nosilac, a Radnički se držao odmah iza. Sada je na terenu „Kraj skrobare“ koncentrisan fudbalski kvalitet ovog grada, ali poletnoj upravi ne manjka planova za klupsko bolje sutra.

Kroz istorijat, ali i planove vas upoznaje sportski direktor kluba Dušan Tanasić koji je svoju čitavu sportsku karijeru posvetio ovom klubu. Iako možda u ovom trenutku ne cvetaju ruže i sledi borba za opstanak, Zrenjaninci imaju planove koji su vezani za Prvu ligu.

Najvažnije je da uprava sjajno funkcioniše, da se radi o ljudima koji su kroz sport povezani čitav život, a da se sve radi smišljeno, potencira i priča o stvaranju nekih novih snaga koje bi trebale da iznesu klupske ambicije u narednih nekoliko godina. Zoran TošićBambi je najveće ime koje je izašlo iz Radničkog, a poslušajte i sjajnu anegdotu o promeni termina utakmica koje ovaj klub igra kao domaćin.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter