0
Evroliga

during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Mornar Bar at Aleksandar Nikolic hall on January 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„PARNI VALJAK“ PREGAZIO ASVEL: Partizan odigrao najbolju partiju u sezoni i demolirao nejake Francuze!

Objavljeno: 31.01.23 u 22:20

Velika pobeda izabranika Željka Obradovića

Košarkaši Partizana u ostvarili veliku pobedu u Beogradu protiv ekipe Asvela u okviru 22. kola Evrolige rezultatom 92:71.

Prvi poeni na meču viđeni su od strane gostujućeg sastava, kada je Pons zakucavanjem otvorio utakmicu.

VESTI O PARTIZANU:

Usledile su dve brze trojke Kevina Pantera, koji je u jednom momentu postigao devet od Partizanovih 11 poena.

Tajs i De Kolo su potom poenima održavali kakav-takav priključak, ali Partizan se u finišu deonice odvojio na dvocifrenu razlikuPrvi period igre završen je rezultatom 25:16.

U drugu deonicu košem ulaze košarkaši Asvela, veoma brzo stiže odgovor crno-belih sa linije slobodnih bacanja pogađa izvanredni Kevin Panter.

Odličnu odbranu su prikazali izabranici Željka Obradovića tokom dosadašnjeg toka meča. Do polovine druge četvrtine Partizan je uspeo da ode na dvocifrenu prednost.

FOTO: STARSPORT

Čitava ekipa crno-belih igra zaista sjajnu košarku na obe strane parketa, šta god Asvela pokuša da uradi oni imaju rešenje za to. Trojke Nanelija su nekako dodatno ubile u pojam francusku ekipu, koja nije dobro odigrala prvo poluvreme.

Trojkom Uroša Trifunovića se otvara drugo poluvreme, a potom isti igrač uspeva da ukrade loptu i da još jednom zakuca koš Francuza za uvećanje prednoti Partizana.
I pored serije od 4:0 ekipe Asvela, crno-beli su imali spreman odgovor. Prvo je Avramović zakucao preko visokog Fala, a potom smo videli izuzetan šuterski niz Kevina Pantera koji dodatno razbija goste.
Jan. 31. 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Bez obzira što su Francuzi pogodili trojku sa zvukom sirene, što će sigurno razbesneti Željka Obradovića, ne možemo da se otmemo utisku da je Partizan odigrao brutalnu četvrtinu koju su dobili sa 26:18.
Bolje je poslednju deonicu otvorio Asvel, pošto je veoma brzo ubacio četiri poena. Imao je spreman odgovor Partizan, preko Dantea Egzuma, prosto nemaju rešenje gosti za ovakvu igru crno-belih.

Do kraja meča sve je ovo bilo samo odrađivanje posla za ekipu Partizana, koja je prikazala verovatno najbolju igru u Evroligi od početak sezone. Ako se sa ovakvim stavom izađe pred svaki meč jasno je da nema nepobedivih za tim Željka Obradovića.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter