0
Evroliga

during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Mornar Bar at Aleksandar Nikolic hall on January 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ POSLE UBEDLJIVE POBEDE: „Izuzetno sam zadovoljan agresivnošću, u Trifunovića najviše verujem!

Objavljeno: 31.01.23 u 22:51

Odlični su bili crno-beli.

Košarkaši Partizana Mozzartbet ubedljivo su savladali ekipu Asvela u 22. kolu Evrolige rezultatom 92:71. Odigrali su crno-beli jednu od najboljih utakmica ove sezone, a zadovoljan je bio i trener Željko Obradović koji je na konferenciji istakao da je njegov tim igrao dobro i da je izuzetno zadovoljan agresivnošću.

– Mislim da smo igrali dobro i da smo zaslužili da pobedimo. Morao sam da vodim računa o minutaži jer igramo protiv Žalgirisa uskoro.

Nije se Partizan opustio ni kada je ubedljio vodio, već je Obradović odlučio da odmori pojedine igrače zbog predstojećeg susreta sa Žalgirisom.

–  Ne, ne mislim da je bilo opuštanja. Imali smo mnogo otvorenih šuteva koje nismo ubacili. Mislim da smo odigrali dobru odrbanu tokom celog meča. Izuzetno sam zadovoljan agresivnošću i time što smo reagovali napadački, onako kako treba. Naravno, u zadnjoj četvrtini sam vodio računa da u petak imamo meč sa Žalgirisom.

Govorio je Obradović i o dobroj partiji Džejmsa Nanelija.

Naneli je odigrao onako kako je odigrala i cela ekipa. To je ono što se očekuje od njega. Sigurno je da pobeda protiv Zvezde daje moral igračima i navijačima. Ja sam rekao da su oni slavili u svlačinici posle utakmice tamo. Samopouzdanje je najvažnije. Treba da nastavimo da igramo tako. Ako budemo držali taj nivo, mislim da imamo dobre šasne da beležimo dobre rezultate.

Pričao je trener Partizana i o proteklom derbiju protiv Crvene zvezde, kao i atmosferi u timu i na tribinama koju je taj trijumf doneo.

– Sigurno da pobeda protiv Zvezde igračima daje moral. Rekao sam da su slavili posle te utakmice tamo. Najvažnije je samopouzdanje, sve dolazi iz njega i moramo da nastavimo da igramo. Moramo da znamo šta znači agresivna odbrana i napad, ako tako nastavimo, siguran sam da možemo da ostvarimo velike rezultate, najiskrenije to mislim – počeo je Obradović i dodao:

– Navijači nam daju ogromnu energiju. To je nešto zbog čega smo zahvalni i ponosni. Fantastično navijanje, želja, navijači prepoznaju dvaku dobru odbranu. Hvala im na atmoferi koju prave. Uvek treba da te motiviše atmosfera. Evo igrali smo protiv Crvene zvezde gde je atmosfera uvek neugodna, ali su igrači uspeli. 

O Urošu Trifunoviću i Alenu Smailagiću.

Uroš je ključni igrač: To je dečko kome ja najviše verujem. On igra fanstastičnu odbranu. U zadnjim sekundama prvog poluvremena je napravio fenomenalnu rotaciju, čovek je ubacio preko ruke. Ja sam mu čestitao na toj odbrani. To je ono što je on prelomio u odnosu na prošlu godinu. On je nama izuzetno važan igrač i ja mu čestitam na tome kako igra ovu sezonu. Samo bi trebalo da bude još malo agresivniji u napadu. Ne u smislu ako postigne koš da će da nastavi da igra. Već ono što ja tražim od njih, da na piku, i u nekim individualnim rešenjima, da bude agresivniji, jer on ima taj kvalitet.

– Smajli? Smajli se vratio posle povrede i igra. Ja ne volim da komentarišem, ali mislim da su bili neki faulovi koji nisu svirani, ali, Bože moj. Šta da radimo. Važno je da je ion imao izvanredno rešenje u napadu. Mi igramo sa ektra pasom, što ranije nije bio slučaj. On ima brze ruke i pokazalo se da može da uzme loptu.

7
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter