0
ATP

Goran Ivanisevic Tennis-ATP Serbia Open 2022-Practice-Novak Djokovic and Holger Rune Beograd, 17.04.2022. foto: Nikola Gligic/Starsportphoto ©

IVANIŠEVIĆ OTKRIO POZADINU KONTROVERZNE IZJAVE: Hrvat konačno objasnio zbog čega je rekao da voli da puca na Srbe!

Objavljeno: 30.01.23 u 15:25

Ova priča je podigla mnogo prašine kada je uzeo da trenira Đokovića

Goran Ivanišević je bez ikakve dileme mnogo uticao na uspehe Novaka Đokovića u poslednjih nekoliko godina, a slobodno se može reći da je dostojno zamenio do tada neprikosnovenog Marjana Vajdu.

Ipak, mnogima je uši parala izjava nekadašnjeg hrvatskog tenisera iz vremena 90-ih i raspada Jugoslavije, kada je izjavio da „voli da puca na Srbe“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Konačno posle više od dvadeset godina od kontroverzne izjave Ivanišević je odlučio da za „Politku“ otkrije zbog čega je to izjavio.

– Prvi put sam u Adelejdu igrao 1992. goidne, čuvala me je specijalna policija, nisam mogao ni do toaleta da odem, a da me dvojica ne prate. U prvom kolu sam igrao protiv Šveđanina Kultija, bio je bolji i onda je u jednom delu meča na tribine došlo 5-10 momaka, Srba. Počeli su da me psuju na najgori mogući način, pretili su da će me ubiti, zaklati, vređali su moju majku najgorim psovkama. Uzvratio sam im, meč je prekinut, oni su izbačeni sa tribina. Onda se dešava tragikomična situacija, umesto da ja budem taj koji ne može da pogodi teren, on nije mogao da se sastavi. Posle meča me pitao da mu objasnim šta se dogodilo – rekao je Ivanišević.

Nakon čitavog toga događaja je iz njega izašla ta sporna rečenica.

Tokom nedelje su me specijalci pozvali na strelište i dail su mi poluautomatsku pušku da gađam mete koje su iskakale, ništa nisam pogodio. Novinari su saznali da sam bio tamo i pitali su me kako je bilo, odgovorio sam da je bilo super, ali da je bilo bolje da su umesto meta bili oni navijači sa meča. Novinar je preveo to kako je preveo, pogrešno. Jesam to izgovorio, ali se odnosilo na te navijače koji su me izludeli, vređali su mene, psovali mi majku. Nikada posle toga ništa slično nisam izgovorio niti sam imao takve izjave, niti sam govorio protiv sportista i ostalih ljudi.

Posle Dražena Petrovića upravo je Ivanišević bio najviše eksponirani sportista u Hrvatskoj.

Trudio sam se da svaku šansu koristim za promociju svoje zemlje, svako je radio šta je mogao. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije tačno – zaključio je Ivanišević.

10
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter