6
Košarka

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Aleksandar Nikolic Hall on January 27, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DA LI ĆE PARTIZAN BITI IZBAČEN IZ KLS-A? Košarkaški savez Srbije se oglasio zvaničnim saopštenjem!

Objavljeno: 30.01.23 u 09:50

KSS pokušao je da stavi tačku na ovu ‘sapunicu’.

Partizan je prethodne sezone odlučio da istupi iz Košarkaške lige Srbije tik pre njenog početka. Kazna za ‘crno-bele’ je stigla, ali ne onolika koliku su želeli iz tabora Crvene zvezde. Prethodnih nedelja vršeni su razni pritisci da se Partizan ozbiljnije kazni, ali do toga nije došlo. Košarkaški savez Srbije izdao je zvanično saopštenje koje prenosimo u celini:

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Aleksandar Nikolic Hall on January 27, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Povodom neistinitih i netačnih tvrdnji koje su od strane Udruženja klubova košarke lige Srbije nekoliko puta iznešene o navodnom ignorisanju zahteva UK KLS da se KSS izjasni o statusu KK Partizan, posle neigranja završnice domaćeg prvenstva u takmičarskoj sezoni 2021/2022, Košarkaški savez Srbije javno odbacuje bilo kakvu vrstu odgovornosti koja mu se perfidno nameće.

Poslednji pokušaj obmanjivanja javnosti i klubova učesnika KLS desio se u četvrtak, 26.01.2023. kada je pod tačkom razno raspravljano na tu temu.

Istina je sasvim drugačija i čini se da neko ima nameru da plasiranjem neistina uvuče Košarkaški savez Srbije u kampanju koja pojedincima očito predstavlja više od sporta.

prekid umeca zbog bacanja stvrai na teren (L-R) James Nunnally, Vladimir Brodziansky, Tristan Vukcevic, Zach LeDay, Uros Trifunovic and Kevin Punter during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaški savez Srbije se odgovorno ponaša prema svojim obavezama i svim izazovima, a svoje Odluke donosi u skladu sa Zakonom.

Što se konkretnog slučaja tiče i manipulisanja javnosti od strane UK KLS, istina je sasvim drugačija.

UK KLS je dostavio zahtev 22.08.2022. godine da se na dnevni red UO KSS uvrsti zahtev o izjašnjavanju na temu statusa KK Partizan. Tim povodom, UO KSS je UK KLS 29.08.2022. dostavio odgovor uz objašnjenje da je neozbiljno da tačku uvrsti u dnevni red već zakazane sednice. Ipak, i pred toga, UO KSS je razmatrao dopis UK KLS i usvojio Odluku da se odmah dostavi odgovor, što je i učinjeno 29. avgusta 2022. godine. (Originalnu odluku, kao prilog ovom tekstu dajemo javnosti na uvid)

Nemanja Nedovic (R) scores winning points over Zach LeDay (L) during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Crvena Zvezda mts Belgrade at Stark Arena on December 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

UO KSS je utvrdio činjenično stanje i konstatovao da je Komisija za izdavanje dozvola Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije, izdala košarkaškom klubu Partizan Dozvolu za takmičarsku sezonu 2022/2023. broj 12/KLS-22/2 od 30. juna 2022. godine. Ova dozvola odnosi se na učešće KK Partizan u takmičenju 1MLS – KLS, u sezoni 2022/2023, sa mestom odigravanja utakmica u beogradskoj Štark areni. Na pomenutu odluku takmičarski organ (direktor lige), NIJE ULOŽIO ŽALBU čime je potvrdio Odluku Komisije za izdavanje Dozvole za sezonu UK KLS. Na taj način i on je potvrdio dozvolu KK Partizan za učešće u Prvoj muškoj ligi Srbije (Košarkaškoj ligi Srbije), u takmičarskoj sezoni 2022/2023. Odluka o izdavanju dozvole za sezonu na ovaj način je postala konačna i može se osporavati samo u skladu sa članom 64. Zakona o sportu. Upravni odbor KSS postupa samo kao žalbeni organ u odnosu na izdavanje dozvola za sezonu.

Luca Vildoza Yam Madar Partizan – Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

UO KSS je na pomenutoj sednici doneo Odluku da Organi KSS po završetku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo za seniore i Svetsko prvenstvo za seniorke, analiziraju kako događaj koji je naveden u zahtevu, tako i povereno vođenje 1MLS od strane UK KLS, uključujući i poštovanje od strane UK KLS obaveza utvrđenih Zakonom o sportu, Statutom KSS, Takmičarskim pravilnikom KSS i Disciplinskim pravilnikom KSS u pogledu organizacije UK KLS i vođenja takmičenja u 1MLS. Nakon urađene analize, UO KSS će doneti i odgovarajuće Odluke.

Ovim odgovorom KSS želi da stavi tačku na tvrdnje rukovodećih ljudi iz KLS čija je očigledna želja da manipulacijama i neistinama opravdaju svoju nesposobnost.’ – stoji u saopštenju!

4
2

6 Komentara

  1. Odluku, da KKP igra i ovu szonu, su doneli Covicevi organi…Nesto COFKETU propisi klize iz saka…Prvo Partizan, pa Kampaco, a onda i Topic.

    0
    0
    Odgovori
  2. Partizan treba da bude dosledan i da tu ligu neigra .KSS treba uzme po svoje i da se igra od pocetka svako sa svakim a ne da igraju pod covicevim pravilima.

    1
    3
    Odgovori
  3. Ono kad si toliko glup da ne umeš ni da pročitaš ali ostaviš komentar pun pljuvačke ka Partizanu….e Panteri moji

    1
    0
    Odgovori
  4. Hocemo Slogu iz Kraljeva u Euroligi… podrska za Slogu iz Kraljeva… izbacice je iz lige zbog jedne neodigrane utakmice a KK Partizan nece zbog neigranja cele sezone. Kada jednom prekrsis pravilo ne mozes vise nikoga kazniti po tom pravilu. Podrska za Slogu iz Kraljeva…

    2
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter