1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA UBEDLJIVA PRED KRCATIM TRIBINAMA U ŽELEZNIKU: Ilić i Lazarević u ulozi lidera za nastavak pobedničkog niza! (FOTO)

Objavljeno: 29.01.23 u 16:50

Mnoštvo atraktivnih poteza obeležilo je meč u srpskoj prestonici!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP Meridian u 17. kolu Admiral bet ABA lige na gostovanju u Železniku. Izabranici Duška Ivanovića bili su ubedljivi i upisali su novu pobedu u nizu. Aktuelni šampion regiona slavio je sa 84:99.

FMP je pružio snažan otpor u uvodnim minutima. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a ništa nije nagoveštavalo efikasnu utakmicu u nastavku. Serijom 0:7 Zvezda se odlepila na 12:19 i od tada pažljivo održava svoju prednost. Ukradena lopta Luke Vildoze i asistencije posle koje je došlo do lakih poena Lazarevića dodatno su omeli goste u tim trenucima.

Nastavio je Stefan Lazarević da muči bivši tim, s obzirom na dva pogotka za tri poena u relativno kratkom vremenskom periodu. Nadovezao se na sjajne minute kolege i mladi Dalibor Ilić, nakon čijeg je polaganja u drugoj deonici trener FMP-a, Nenad Stefanović, zatražio tajm-aut.

FOTO: STARSPORT

Odlične minute imao je danas i Holand, koji je podsetio na najbolje dane svoje karijere. Fantastične asistencije za Dalibora Ilića i precizan šut za tri poena doveli su ga kasnije do dvocifrenog učinka.

Čarls Dženkins je odgovorio na Zvezdin nalet sa pet vezanih poena, u svom stilu, poput ranijih izdanja u dresu današnjeg rivala.

Trojkom Ognjena Dobrića odvojila se gostujuća ekipa na tada maksimalnih +14, ali Valinskas je smanjio na 42:54 u poslednjem napadu pred odlazak na najdužu pauzu.

Bledo izdanje lidera crveno-belih nadoknadili su momci koji inače imaju manju minutažu, ili manju napadačku ulogu u igri. Kampaco nije pogađao u prepoznatljivoj meri, ali organizovao je igru na pravi način i Zvezda se postepeno odvajala. Pogađao je Holand i iz nemogućih situacija, a vođstvo ekipe iz hale ‘Aleksandar Nikolić‘ je konstantno raslo.

FMP je očajno startovao u odlučujućoj deonici. Gotovo četiri minuta bez poena Zvezda je kažnjavala na surov način. Raspoloženom Iliću pridružio se Filip Petrušev koji je vezao sedam poena i stavio tačku na duel u Železniku. Nešto ranije igru je zbog neugodnog udarca napustio Stefan Lazarević. Završila je Zvezda meč na rutinski način, ali trener Duško Ivanović nije bio oduševljen igrom svog tima, po izrazu njegovog lica.

FOTO: STARSPORT

Najefikasniji igrač u redovima crveno-belih bio je Dalibor Ilić, koji je ubacio 16 poena uz tri uhvaćene lopte. Pokazao je mladi centar talenat koji ga krasi, a ispratio ga je Ognjen Dobrić sa 15 poena. Vodeći dvojac pratio je fantastični Stefan Lazarević sa 14 ubačenih poena i četiri skoka.

U ekipi FMP-a istakao se Valinskas sa 22 poena, pet asistencija i jednim skokom.

2
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter