0
AdmiralBet ABA Liga

foto: twitter/@PartizanBC

PARTIZAN BOLJI OD MORNARA: „Crno-beli“ dodali gas u nastavku i ubedljivo slavili!

Objavljeno: 29.01.23 u 20:52

Ovo je sedma vezana pobeda Partizana u regionalnom takmičenju

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mornara rezultatom 92:74 i tako stigli do 15. pobede u Admiral bet ABA ligi.

Crno-beli“ su nešto sporije ušli u meč, što je iskoristila ekipa iz Bara koja stiže do prednosti 10:14 nakon uvodnih 5 minuta. Željko je morao da traži tajm-aut jer je bio ljut na zalaganje svojih igrača u odbrani.

Potom sledi serija Janisa Papapetrua koji pogađa 2 vezane trojke i Partizan stiže do vođstva na kraju prve četvrtine 28:26.

Alen Smajlagić je odlično otvorio drugu četvrtinu a nakon trojke Nanelija, domaći stižu do maksimalnih +5 (34:29). Mornar uspeva nekoliko puta da probije odbranu Partizana i lakim poenima Glasa i Džonsa stiže do preokreta (39:41).

Napad srpske ekipe je potpuno zakazao u drugoj četvrtini, u kojoj su šutirali skromnih 4 od 16 iz igre i 2 od 6 za tri.

 

 

 

Sa dosta više energije je izašao Partizan u nastavku i pre svega sjajnom odbranom pa onda i atraktivnim potezima Trifunovića i Ledeja stiže do osetnije prednosti 58:49.

Pripretili su gosti serijom 8:2 i prišli ponovo na posed zaostatka 60:57, ali „crno-beli“ odbijaju nalet i poenima Papapetrua i Smajlagića idu na 68:60 na kraju treće četvrtine.

Uroš Trifunović pogađa trojku na startu poslednje četvrtine za maksimalnih +12, 74:62.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, Partizan je rutinski priveo meč kraju i serijom 9:0 stigao do maksimalnih +18.

 

 

Domaći su imali četiri dvocifrenih igrača. Papapetru je dao 19, Smajlagić 15, Ledej 14 i Avramović 13 uz 8 asistencija. U redovima Mornara, istakao se Gregor Glas sa 20 poena a pratio ga je Džons sa 15 uz 8 skokova.

Ekipa Željka Obradovića je sada prva na tabeli sa skorom 15-2 uz utakmicu više od Zvezde dok je Mornar predposlednji sa skorom 5-11.

 

VESTI O PARTIZANU:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter