0
Ostali sportovi

FOTO: Beogradska asocijacija za školski sport

SREDNJOŠKOLCI BEOGRADA SJAJNI U FUTSALU: Poznat je osvajač zlatnog odličja! (FOTO)

Objavljeno: 28.01.23 u 10:30

Fantastično sportsko nadmetanje!

Beogradska asocijacija za školski sport uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, započela je u drugom polugodištu sezonu sa Gradskim prvenstvom u futsalu, za beogradske osnovce i srednjoškolce u različitim uzrasnim kategorijama sa 17 gradskih opština, koje će trajati 18 dana. Prva kategorija koja je uspešno završila takmičenje su učenici srednjih škola grada Beograda.

FOTO: Beogradska asocijacija za školski sport

Posle grupne faze takmičenja, danas u finalnom danu, na red su došli polufinalni mečevi. Prikzana je izvanredna igra i srčanost na terenu, a videli smo puno radosti, ali i sklapanja prijateljstava.
U borbi za treće mesto, ekipa Geodetske tehničke škole sa opštine Zvezdara, savladala je sa 3:0 ekipu „XII beogradske gimnazije“ i osvojila bronzu. U utakmici za prvo mesto, momci Vazduhoplovne gimnazije sa Dorćola, pobedili su sa 4:1 ekipu ETŠ „Rade Končar“ sa opštine Palilula, osvojivši zlato i postali su prvaci glavnom grada, za srednjoškolski uzrast.

Treba reći da su sva takmičenja koja uz podršku grada Beograda organizuje BAŠS besplatna za sve školske ekipe.

FOTO: Beogradska asocijacija za školski sport

Osvajači zlata i srebra izborili su se za učešće na Međuokružnom prvenstvu sa kog će pobednik obezbediti odlazak na Državno prvenstvo, koje sprovodi Savez za školski sport Srbije. Na svečanoj ceremoniji dodela priznanja, medalje i pehare uručili su predsednik BAŠS Nemanja Radović, generalni sekretar Slobodan Đurić i koordinatori za takmičenja Goran Ivković i Vladimir Tica. Za najboljeg igrača proglašen je Dušan Mutavdžić iz Vazduhoplovne akademije

Konačni plasman prva tri mesta, posle odigranih utakmica: 1. mesto: Vazduhoplovna akademija (vođa ekipe profesor Jelena Kragulj) Vuk Antonić, Vladislav Petrović, Nemanja Ćirić, Nikola Karanović, Lazar Milošević, Uroš Puzović, Dušan Mutavdžić, Boško Obradović, Mateja Ćosić, Uroš Vuletić, Ðorđe Mrdak. 2. mesto: ETŠ „Rade Končar“ (vođa ekipe profesor Nemanja Živković) Uroš Petrović, Uroš Tasić, Milan Tasić, Lazar Milosavljević, Marko Ristić, Miloš Jokić, Todor Todorović, Mihailo Starčević, Andrija Grujić. 3. mesto: Geodetska tehnička škola (vođa ekipe profesor Milan Ristić) Veljko Sremčević, Pavle Goločevac, Dimitrije Radivojević, Jovan Andrić, Luka Vlahović, Nikola Azuc, Stefan Tirianić, Petar Koprivica, David Rustemov, Danilo Mladenović. Prvenstvo grada u futsalu nastavlja se mečevima gradskog prvenstva za srednjoškolke

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter