0
Tenis

foto: twitter/@AustralianOpen

SABALENKA JE ŠAMPIONKA AUSTRALIJAN OPEN-a: Beloruskinja stigla do prve Grend slem titule u karijeri! (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.23 u 12:31

Sabalenka je i dalje neporažena u 2023.

Beloruska teniserka, Arina Sabalenka, savladala je Jelenu Ribakinu sa 2:1, po setovima 4:6/6:3/6:4 nakon 2 i po sata borbe i tako stigla do prve Grend slem titule u karijeri.

Sjajan tenis su nam pružile Sabalenka i Ribakina, u meču gde je viđeno čak 82 vinera.

U prvom setu, Ribakina je stigla prva do brejka i vođstva od 2:1. Arina je vratila brejk u 8. gemu ali je već u narednom ponovo izgubila svoj servis gem i to je bilo dovoljno da rođena Moskovljanka uzme početni set sa 6:4.

Odmah na početku drugog seta, Ribakina stiže do dve brejk lopte ali Sabalenka ih spašava i otklanja nalet Kazahstanke. U 4. gemu Beloruskinja dolazi do brejka i do kraja seta uspeva da ostane smirena i stigne do izjednjačenja – 6:3.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U trećem setu smo videli duge razmene sa osnovne linije gde ni jedna ni druga nisu preterano rizikovale. Ipak, kao i u drugom setu, Sabalenka stiže prva do brejka i vođstva 4:3. Ispostavilo se da joj je taj brejk bio dovoljan, pošto je uz malo nervoze, ipak privela meč kraju.

Arini je ovo prva Grend slem titula u karijeri i 12 titula ukupno. Ovom pobedom, Beloruskinja će izjednačiti najbolji rang u karijeri a to je 2. mesto na WTA listi.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter