0
Fudbal

FOTO: RFK Grafičar

IZ RFK GRAFIČAR U ELITNU DIVIZIJU U FRANCUSKOJ: Senegalac Falu Fol (18) ostvario istorijski transfer prešavši u redove Remsa!

Objavljeno: 27.01.23 u 17:30

Dosadašnji prvotimac RFK Grafičar, Falu Fol iz Senegala, postao je novi član francuskog Remsa!

Posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda, danas je potpisan zvanični ugovor i u nastavku sezone dosadašnji Grafos vodiće duele sa asovima kao što su Mesi, Mbape, Neimar, Lakazet i drugi. Reč je o istorijskom transferu s obzirom na to da je ovo prvi prelazak jednog igrača iz drugog ranga takmičenja srpskog fudbala direktno u ligu velike petorke.

Falu (18) igra na poziciji centralnog beka, a za svega šest meseci u seniorskom pogonu Grafičara uspeo je da učvrsti svoje mesto u prvom timu i pokaže izuzetan kvalitet i talenat, koji nije promakao skautima kluba iz Francuske.

FOTO: RFK Grafičar

Ove sezone je igrač iz Senegala i nekadašnji član Dakar Atletika odigrao 14 mečeva na prvoligaškoj sceni za Grafose, uz jedan duel u Kupu Srbije, proveo je 1.360 minuta na terenu, postigao je jedan gol i u velikoj meri doprineo da Grafičar jesenji deo takmičenja završi na visokoj drugoj poziciji na tabeli.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što će jedan naš fudbaler pravo iz Mozzartbet Prve lige Srbije da nastavi karijeru u jednom od najkvalitetnijih šampionata u Evropi, prvenstvu Francuske. To je priznanje ne samo za Falua, koji je vanserijski talenat, već i za naš klub koji ove sezone proslavlja 100-godišnjicu postojanja. Drago nam je što smo mu u Grafičaru obezbedili uslove da nastavi svoj razvoj, i što smo mu pomogli da se što brže adaptira na evropski fudbal. Želimo mu svu sreću u godinama koje dolaze. Zaslužio ju je svojim profesionalnim odnosom na terenu i sjajnim karakterom od prvog dana od kada nam se pridružio. U Grafičaru će uvek imati iskrene prijatelje i podršku“, rekao je Slobodan Govedarica, predsednik RFK Grafičar.

FOTO: RFK Grafičar

FK Rems je francuski fudbalski klub iz istoimenog grada sa severoistoka ove zemlje, koji je poznat i kao nezvanična svetska prestonica šampanjca, ali i kao grad u kom su svojevremeno krunisani gotovo svi francuski kraljevi. Prošlu sezonu je završio na 12. mestu u prvoj ligi, sa ambicijama da ove godine ostvare korak više. Klub je osnovan 1931. godine i domaće utakmice igra na stadionu August Delon, kapaciteta 21.684 sedećih mesta. Titulu prvaka osvajao je šest puta, od čega poslednju daleke 1962. godine, a u vitrinama ima i dva kupa Francuske, uz pet trofeja Superkupa.

Od poznatijih imena koji su nosili crveno-beli dres, Rems ističe legendarne Žista Fontena i Rajmonda Kopu, dok naši ljubitelji fudbala poznaju ovaj klub i po tome što je boje Francuza branio golman reprentacije Srbije Predrag Rajković. Trenutno je u redovima Remsa još jedan Srbin, i to talentovani golman Ognjen Lukić. Prva zvezda „crveno-belih“ je napadač iz Engleske Balogun, vredan 14 miliona evra, zatim reprezentativac Japana Junua Ito, a legiju stranaca čine talentovani igrači sa gotovo svih kontinenata.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter