1
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

ĐOKOVIĆ ISPRATIO AGASIJA U ISTORIJU: „To što sam oborio njegov rekord je za mene san“

Objavljeno: 27.01.23 u 18:32

Svi znamo da je Amerikanac bio jedan od Novakovih idola

Današnja pobeda Novaka Đokovića nad američkim teniserom Tomijem Polom u polufinalu Australijan opena bila mu je ujedno 27. u nizu.

Srbin je na taj način pretekao legendarnog Andrea Agasija, koji je vezao 26 trijumfa na prvom grend slemu u sezoni, a taj rekord je star preko dve decenije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

– Nisam se čuo neko vreme sa Agasijem. Inače smo u kontaktu. Imali smo profesionalni odnos, ostali smo prijatelji. Posle toga je radio sa Dimitrovim, sada zajedno sa Štepanekom pomaže Kordi. On je neko koga izuzetno volim, poštujem. Legenda našeg sporta. Revoluciju je napravio u sportu, pre svega igrom, ali i karakterom. Mnogo novih navijača je doveo u tenis. On će uvek ostati za mene velika legenda i neko koga cenim. Sama činjenica da sam neki njegov rekord oborio je za mene san. Njega i Samprasa sam najviše gledao. Budio sam se noću da ih gledam. To su dva tenisera koja su obeležila moje detinjstvo – kaže jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Novaka čeka veliki izazov i ogromna odgovornost, ali je on svestan onoga što je pred njim.

Svestan sam, ali i oni jesu, samo možda ne žele da budu, ali to je druga priča. Znate način na koji sam tretiran u sportskoj javnosti, da li je fer ili ne… Svestan sam, da nisam, teško da bih bio ovde. Sama činjenica da imam priliku da opet napravim istoriju je nešto što me strašno motiviše, inspiriše. To je jedan od najvećih razloga zašto putujem po svetu i neke stvari radim po hiljaditi put. U nekim stvarima uživam, blagosloven jesam i zahvalan sam. U nekima ne, kao što je razdvojenost od dece. Ali uvek može da se izbalansira. I dalje igram u formi da mogu da osvajam Grend slem titule. Dok god je tako, uvek ima razloga nastaviti dalje. Imam podršku od najmilijih. Imam ljubav i strast prema sportu. Igram sa sinom, volim da igram s kim god. Nisam zasićen. Drugačija su moja gledanja sada nego što je bilo pre 10 godina. Svaka prilika je zlatna prilika. Na ovo gledam kao na neki presudan momenat, kao na poslednje finale. Znam da neće biti, ali tako pristupam. Daću sve od sebe da osvojim novu titulu – rekao je Đoković.

22
0

1 Komentara

  1. Sta ovog coveka jos vozi za mene je misterija. Svaka cast Nole, dok god moze da se tera cirkus, samo napred.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter