1
ATP

Tennis Tenis Novak Djokovic Press & Training Practice Trening-Novak Djokovic (L) and Srdjan Djokovic (R) Beograd, 22.10.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

UKRAJINAC NAPAO ĐOKOVIĆA: „Apsolutno odvratno“!

Objavljeno: 26.01.23 u 12:45

Nastavljaju se kritike na račun Srđana Đokovića

Srđan Đoković je danas tema brojnih svetskih medija zbog fotografija sa navijačima koji propagiraju rusku vojnu invaziju na Ukrajinu.

Sada se oglasio i ukrajinski teniser, Aleksandar Dolgopolov, koji je oštro kritikovao Novakov oca.

Apsolutno odvratno. Politiku treba držati podalje od sporta, rekli su. Ovi ljudi nemaju apsolutno nikakav razlog da budu na teniskim turnirima, uključujući oca Novaka Đokovića, ako otvoreno hvale genocidni režim –  napisao je Dolgopolov na svom tviteru.

 

 

Organizatori Australijan opena već su poslali upozorenje igračima i njihovim timovima da moraju da vode računa i izbegavaju ovakve situacije a sada se oglasio i ambasador Ukrajine u Australiji, Vasil Mirošničenko, koji je istakao da je „sramota što se među srpskim zastavama nalaze i ruske, Putinove, donjecke i ratne zastave sa slovom Z“.

 

 

Đoković će u petak od 9:30 časova igrati protiv Tomija Pola u borbi za finale.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
0

1 Komentara

  1. Treba drzati ,To je njegova licna stvar ,a vi ukrainci jel drzite politiku dalje od sporta??Sto to nisi reagovao kad je su amerikanci i ostali vrsili invaziju na irak, avganistan libiju ,jugoslaviju..Sta treba dasvi radimo sve sto ti i ostali dio evrope zapadne namecete kojekakve licimjerne vrijednosti..Sve bi zabranili i kaznjavalai ako drugi nisu po vasem pravilu….Sto nisi regovao kad je Novaku zabranjeno da igra u australiji …Daj zacepi i ti i svi vi koji ste zlo ovoga svijeta..Politika je davno u sportu ..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter