0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

TENZIJE NA KONFERENCIJI AZARENKE: Novinar uputio političko pitanje i u sve to upleo i Novaka – Beloruskinja brutalno odgovorila!

Objavljeno: 26.01.23 u 15:45

Preteruju!

Viktorija Azarenka poražena je od Elene Ribakine u polufinalu Australijan opena, 2:0.

Nakon meča govorila je na konferenciji za medije. Usledilo je prilično provokativno pitanje, s obzirom da je ona Beloruskinja.

Mnogo je izazova i kritika sa kojima se u Melburnu sočavaju takmičari iz Rusije i Belorusije. Siguran sam da ste videli situaciju sa Novakovim ocem, čak i ako ne pratite drutšvene mreže. Da li je teško izaći na teren i ostaviti sve to van glave? Da li mislite da to sve utiče na neke druge igrače? – upitao je novinar.

Azarenku je ovo itekako naljutilo.

Šta me tačno pitate? Stvari koje vam skreću pažnju, konstantne vesti koje dolaze sa društvenih mreža… Vi upravo govorite o tome, tako da je to očigledno tema koju vi želite da spominjete iznova i iznova. – započela je Viktorija.

Nije se tu zaustavila.

Da li možete da ne obraćate pažnju na to? Da li mislite da bi takva situacija mogla da bude teška za Novaka? Ne znam da li to uopšte ima ikakve veze sa Novakom, da budem iskrena. Pričala sam sa jednim radnikom obezbeđenja ovde u Melburnu kojeg znam godinama i on mi je objasnio šta se dogodilo. Ne znam šta želite da vam kažem. Ne znam koji je cilj, pa stalno spominjete takve stvari. Takvi incidenti koji se dese u gledalištu nemaju nikakve veze sa igračima, ali nekako igrači na kraju uvek budu uvučeni u to. Koja je svrha? To bi trebalo ja vas da pitam, a ne vi mene. – istakla je Azarenka.

Novinar je pokušao malo da „omekša“ belorusku teniserku i da spusti tenziju.

Da razjasnim, da li vas je frustriralo što neki ljudi koriste Australijan open za neku vrstru pro-ruske demonstracije? – upitao je.

Nije Azarenki bilo do spuštanja tenzija, čini se da joj je preko glave ovih tema.

Koji god da je moj odgovor, ja ga neću dati jer će biti izvrnut onako kako vama odgovara. Da li mi to smeta? Smetaju mi stvari koje se dešavaju u stvarnom svetu. Da li ste vi političar, da li se bavite politikom? – upitala je teniserka.

Ne, ja sam sportski novinar. – kratko je odgovorio novinar.

Odbrusila mu je još jednom nekadašnja prva igračica sveta.

A ja sam sportistkinja! Postavljate mi pitanja u vezi sa stvarima za koje neki kažu da su pod mojom kontrolom, a ja mislim da nisu. Ne znam šta želite da kažem. Ako je pitanje provokativno, vi možete da ga spinujete kako želite. – zaključila je Azarenka.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter