0
Fudbal

FOTO: Twitter/@EURO2024

PROMENE U LIGI NACIJA: UEFA uvodi novu rundu!

Objavljeno: 26.01.23 u 11:02

UEFA želi da proširi format ovog takmičenja

Na dašanjem zasedanju Izvršnog odbora u Nionu, uvedene su promene u takmičenju Lige nacija koje će stupiti na snagu u septembru 2024. godine.

U pitanju je uvođenje nove runde koja će se igrati u maju. Cilj je bio popuniti rupu u rasporedu po kojem se do sada grupna faza završavala u novembru a završni turnir tek u maju.

Od idućeg izdanja Lige nacija 2024/25. uvodi se četvrtfinale u kojem će pobednici i drugoplasirani iz grupa Divizije A  igrati međusobno kod kuće i u gostima, a pobednici tih susreta kvalifikovaće će se za fajnal-for.

Kao deo promene formata, uvešće se i doigravanje za promociju/ispadanje, pri čemu će trećeplasirane reprezentacije Divizije A igrati protiv drugoplasiranih iz Divizije B, a trećeplasirane ekipe Divizije B protiv drugoplasiranih iz Divizije C.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

 

Uvođenje Uefa Lige nacija bila je uspešna priča, jer su prijateljske utakmice zamenjene takmičarskim utakmicama.A sada, uvođenjem nove nokaut faze, ekipe će dobiti još više prilika za napredak uz zadržavanje istog broja utakmica unutar međunarodnog kalendara utakmica – rekao je predsednik UEFA, Aleksander Čeferin.

Ovaj format takmičenja će se primeniti nakon Evropskog prvenstva 2024.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter