0
Fudbal

FOTO: FSS

PIKSI ZADOVOLJAN NAKON POBEDE: „Videli smo dosta pozitivnih stvari!“ (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.23 u 11:31

Lepa noć u Los Anđelesu.

Fudbaleri reprezentacije Srbije savladali su selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 2:1 u prijateljskom susretu koji se odigrao u Los Anđelesu.

Selektor Dragan Stojković bio je veoma zadovoljan nakon utakmice.

Utisci su veoma pozitivni – ne samo zbog rezultata i pobede koja je uvek veoma važna. Mislim da smo ostavili dobar utisak, a ne treba zaboraviti da su igrači praktično došli iz priprema i da smo imali zaista dug put. Čestitam im na velikoj borbenosti, pre svega. Imali smo samo tri treninga i iskoristili smo ih da se uigramo koliko možemo i da neke taktičke stvari sprovedemo u delo. Momci su pokazali kolektivni duh i na kraju se to isplatilo time što smo pobedili. U svakom slučaju, lepo je pobediti, a ovo je lepa uspomena za igrače, debi iz snova i podstrek da budu vredni i zasluže nove pozive. – započeo je Piksi.

Može li izdvojiti neka imena koja su posebno zapala za oko?

Ne bih o imenima. Mogu da kažem samo da sam zadovoljan onim što sam video i siguran sam da ovde ima igrača koji će u vrlo skoroj budućnosti izboriti svoj status kada je ‘A reprezentacija’ u pitanju. – istakao je selektor.

Bilo je lepih akcija, šansi, a na kraju i golova.

Imali smo nekoliko zaista prelepih akcija i stvarali smo šanse. Bilo bi čak i tragično da nismo postigli gol. Na kraju, kad se sve sabere, momci su pokazali ono što smo radili na treninzima. Uspeli su da shvate ideje koje smo želeli da pokažemo i to je najveća satisfakcija za mene. Da rezimiram, videli smo dosta pozitivnih stvari – i što se tiče ponašanja, i po pitanju treninga, ali što je najvažnije, nastup na utakmici je bio dobar. Ovo je put kojim mladi igrači moraju da idu. Počeli smo 2023. godinu pobeodm, a nadam se da ćemo je tako i završiti. – kazao je Stojković.

Utakmici su prisustvovale i dve velike NBA srpske zvezde – Vlade Divac i Marko Jarić.

Bilo nam je veliko zadovoljstvo. Lepo je videti naše ljude, naročito tako velike sportiste i prijatelje. Verujem da su zadovoljni bili i pre, ali da su još zadovoljniji posle utakmice. – smatra selektor Orlova.

Fudbaleri sada imaju slobodan dan pre povratka u Srbiju.

Los Anđeles je možda jedan od najlepših gradova na svetu i imamo u planu da obiđemo neka lepa mesta. Sigurno će i Holivud biti jedno od tih mesta – obići ćemo ga i slikaćemo se pre povratka kući. – zaključio je Stojković.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter