0
Evroliga

Kosarka ABA League season 2014-2015 Crvena Zvezda v Cedevita Head coach Dejan Radonjic and Marko Tejic Beograd, 16.02.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

MARKO ZA TEJIĆ IZNEO SVOJA OČEKIVANJA PRED DERBI: ‘Neće biti džokera – Oba tima zaslužuju TOP8!’

Objavljeno: 26.01.23 u 16:24

Derbi je glavna tema ovih dana u Srbiji, a čini se i šire! 

Košarkaši Crvene zvezde će u petak od 19 časova dočekati ekipu Partizana u okviru drugog ovosezonskog Evroligaškog derbija. Svoja očekivanja pred ovaj derbi, za HotSport izneo je nekadašnji krilni centar ‘crveno-belih’, Marko Tejić:

Kosarka EuroCup season 2013-2014
Semifinals-Polufinale
Crvena Zvezda v Unics Kazan
Marko Tejic (L) Charles Jenkins Ivan Radenovic celebrate
Beograd, 04.02.2014
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘Derbi kao derbi nije obična utakmica i ne igra se kao takva. Moja neka očekivanja su da će to biti utakmica na jednu loptu. Sigurno dajem ulogu favorita Zvezdi, prvenstveno zbog domaćeg terena i publike. Po meni Zvezda je uvek makar mali favorit kada igra kući, jer pun Pionir svakoga tera da da 200% i mnogi protivnici se ne snalaze u tome.’ – počeo je Tejić i potom dodao:

FOTO: STARSPORT

‘Ključ utakmice može biti zaustavljanje Lesora koji igra fantastično, kao i Pantera. Na prvom derbiju je Lazić zaista odradio vrhunski posao što se tiče odbrane nad Panterom, ali u prvom poluvremenu nije bilo nikoga ko bi zaustavio Lesora. Čini mi se da je on već tada imao 10ak skokova, a i Partizan osetnu razliku. Sada sa druge strane imate Petruševa, koji nije klasična petica i koji može da napadne na razne načine. U sjajnoj je formi i radujem se tom duelu. Mislim da nece biti nekih džokera, te dve ekipe se vrlo dobro poznaju, uz standarno dobru igru i jednih i drugih igrača, nadam se da će Šegi (prim.aut. Ognjen Dobrić) imati tu malu ulogu iznenađenja. Na kraju da dodam, nadam se da će i Zvezda i Partizan ući u TOP8, jer imaju kvalitet i zaslužuju to.’ – zaključio je Tejić.

8
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter