3
Košarka

from left Ioannis Papapetrou, Uros Trifunovic, Danilo Andjusic, Yam Madar and Alen Smailagic during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and MZT Skoplje at Stark Arena on January 16, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KLS PONOVO O PARTIZANU: Da li se crno-beli definitivno sele dva ranga niže?

Objavljeno: 26.01.23 u 14:55

Zasedali.

Danas se na sednici Košarkaške lige Srbije pričalo o statusu Partizana Mozzart Bet koji je prošlog leta istupio iz lige.

Odluka koja je doneta jeste da se u roku od sedam dana zakaže nova sednica na kojoj će se glasati od primeni Statuta KLS, s obzirom da se Košarkaški savez Srbije oglašavao povodom ovog slučaja.

Dakle, na narednoj sednici Predsedništva Udruženja ligaša članovi će se izjasniti o tome da li će crno-beli biti isključeni iz KLS i poslati dva ranga niže, što je prema Statutu kazna za istupanje.

Head coach Zeljko Obradovic during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and MZT Skoplje at Stark Arena on January 16, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Predsedništvo ligaša čini pet klubova iz AdmiralBet ABA lige (Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP i Borac), tri člana KLS (Vojvodina, Zlatibor i Sloga) i na posletku Darko Jovičić, predsednik Udruženja ligaša.

Za održavanje sednice potrebna je dvotrećinska većina odnosno kvorum. Ukoliko se izglasa izbacivanje Partizana dva ranga niže crno-beli će imati pravo žalbe Skupštini KLS u kojoj se nalazi 21 klub gde bi se takođe glasanjem pojedinačno izjašnjavali.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

5
0

3 Komentara

    • Aleksandar

      2
      3
      Odgovori
      • Mesas babe i zabe. Istupanje iz lige i nedolazenje na jedan mec je ogromna razlika. I Makabi nije dosao one godine pa su bili nagradjeni ekipa Buducnosti sa 20:0 . Istupili su iz lige ne iz meca sa nekim. Tako da ne pije ti to vodu poredjenje je glupo

        1
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter