0
Košarka

(190913) -- BEIJING, Sept. 13, 2019 (Xinhua) -- Former NBA basketball player Kobe Bryant (L) reacts during the semifinal match between Spain and Australia at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 13, 2019. (Xinhua/Meng Yongmin)

KAO DA JE JUČE BILO: Pre tri godine ostali smo bez Kobija!

Objavljeno: 26.01.23 u 13:12

Na današnji dan, pre tri gdoine, sportski svet je zavijen u crno

Legendarni košarkaš, Kobi Brajant, stradao je u helihopterskoj nesreći u kojoj je život izgubila i njegova ćerka Điana, te još šest osoba.

Brajant je redovno putovao helikopterom tokom i nakon NBA karijere, najčešće kako bi izbegao čuvenu saobraćajnu gužvu u Los Anđelesu.

Tog dana bila je gusta magla i loša vidljivost, ali uprkos tome, pilot je odlučio da poleti, iako nije smeo.

Istražitelji su objavili izveštaj nesreće koji sadrži 600 stranica, a u njemu piše da je pilot Ara Zobajan poletdo prema oblacima, što je zabranjeno, a bio je i dezorijentisan zbog čega nije mogao da normalno sleti, a helikopter nije imao nikakav mehanički kvar.

Krivicu za nesreću snosi i kontrola leta jer je navodno jedan zaposleni koji je završio sa smenom, zaboravio da kaže kolegi da bi helikopter, u kojem se nalazio Brajant, trebalo da poleti.

Nakon nesreće, organizovano je „Slavlje života“ u Stejpls centru gde je prisustvovalo više od 20 hiljada ljudi.

Jako emotivne govore održali su Majkl Džordan i Sakil O Nil.

Imati Kobija bilo je kao imati maloga brata. Znate, ono, oni vam ulaze u ormar, uzimaju igračke… Naporni su. Tako je i mene Kobe znao zvati u dva, tri sata ujutro. Pričati o košarci, pitati o radu nogu, driblinzima, trikovima. Hteo je biti najbolji košarkaš koji je mogao biti, a ja sam mu hteo biti najbolji stariji brat koji sam mogao biti – rekao je uplakani Džordan.

Šek“ je prvo započeo izlaganje ozbiljnim tonom, nakon čega je hteo i da nasmeje prisutne nekim anegdotama koje je prošao sa Kobijem.

Mnogi su mi se žalili da Kobi ne dodaje loptu. Rekao sam im da ne brini i da ću popričati sa njim. Rekao sam mu „Kobi ne postoji slovo I u reči TEAM a on mi je odgovorio „Znam ali postoji ME u tom s***u“ – nasmejavši sve prisutne.

U Stejpls centru bilo je 35.000 crvenih ruža postavljenih oko pozornice koja se nalazila na centru terena.

Kobi je celu karijeru nastupao za Lejkerse a brojevi 8 i 24 povučeni su iz upotrebe kao omaž legendi. Njegovo čuvano „Mamba out“ ostaće zauvek upamćeno.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter