0
Evroliga

Kosarka EuroCup season 2017-2018 Partizan v Lietuvos Ritas Andreja Stevanovic (R) and Travis Peterson (L) Beograd, 18.10.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ANDREJA STEVANOVIĆ ZA HOTSPORT: Volim i poštujem i Partizan i Zvezdu, domaći teren je velika prednost!

Objavljeno: 26.01.23 u 18:58

Sviđa mu se Zvezdin rad sa srpskim igračima.

Nekadašnji košarkaš Partizana Andreja Stevanović, u razgovoru za HotSport, govorio je o predstojećem drugom večitom derbiju u Evroligi. Novi igrač valjevskog Metalca, istakao je da voli i poštuje oba kluba, ali da misli kako u derbiju, najveću ulogu ima domaći teren.

– Igrao sam u Partizanu, ali volim i poštujem i njih i Zvezdu. Sviđa mi se to što Zvezda radi, što ima najviše „domaćih“ minuta i u ABA ligi i u Evroligi. Ono što ja očekujem, Evroliga, domaći teren, čini mi se da u derbiju kakva god bila razlika ili ne bila razlika u igračkom kvalitetu, mislim da domaćin izvlači tu veći broj bodova – istakao je Stevanović.

Kosarka EuroCup season 2017-2018
Partizan v Alba (Berlin)
Andreja Stevanovic (L) and Head coach Miroslav Nikolic
Beograd, 14.11.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Stevanović je nedavno potpisao ugovor sa Metalcem iz Valjeva, koji je ove godine u vrhu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije i jedan je od favorita za plasman u ABA 2 ligu. Prvo mesto na polusezoni, donelo je Valjevcima nastup u završnici Kupa Radivoja Koraća, gde će u četvrtfinalu odmeriti snage sa ekipom FMP Meridian.

Sada već iskusni bek šuter navodi da je priželjkivao Crvenu zvezdu ili Partizan na žrebu, ali da je zadovoljan što će Metalac imati priliku da se pokaže protiv FMP-a, koji je izrastao u jedan od boljih klubova ABA lige.

Igraću Kup Koraća i to će mi biti čini mi se peti. Metalac posle nekoliko godina takođe igra Kup, to je jedna velika srpska košarkaška predstava, što znači svakom klubu, tako i Valjevu da se predstavi protiv nekih velikih protivnika. Iskreno ja sam priželjkivao Zvezdu i Partizan, ali čini mi se da smo i FMP-om zadovoljni, jer je to ekipa koja se od ove godine prikazala u Evropi, kao i visokom pozicijom u ABA ligi. Sigurno će to biti motiv više, da pružimo otpor kakav mislim da ćemo i pružiti – zaključio je nekadašnji košarkaš Partizana Andreja Stevanović.

VESTI O PARTIZANU:

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter