0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

POZNAT JE I PROTIVNIK U POLUFINALU: Ukoliko Novak izbaci Rubljova – u borbi za finale ga čeka Amerikanac! (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.23 u 08:45

Ne previše poznat!

Dobili smo i trećeg polufinalistu Australijan opena. Nakon što su to izborili i u međusobnom duelu će se sastati Cicipas i Hačanov, sada je na red došla druga polovina žreba.

Tomi Pol je pobedio sa 3:1 (7:6, 6:3, 5:7, 6:4) sunarodnika Bena Šeltona te sada čeka boljeg iz duela Novak ĐokovićAndrej Rubljov.

Za Pola ovo je istorijski uspeh, verovatno najveći uspeh karijere, s obzirom da se po prvi put našao u polufinalu jednog grend slem takmičenja.

Prvi set doneo je neizvesnost bez brejka – pa se ušlo u tajbrejku. Tu se bolje snašao Pol i poveo sa 1:0.

Nije bilo brejkova ni u drugom setu, sve do rezultata 3:2 u korist Pola, gde je Amerikanac iskoristio pad koncentracije Šeltona i uzeo brejk koji mu je doneo na kraju i vođstvo od 2:0.

Mladi Šelton je u trećem setu pokazao karakter i uspeo da produži meč. Nije tako izgledalo, s obzirom da do prvog brejka dolazi Pol, međutim, odmahu u narednom gemu Šelton uzvraća istim udarcem. U ključnom gemu, pri rezultatu 6:5, Šelton je uspeo da dođe do brejka, a samim tim i seta.

Nije imao snage za potpuni podvig – odmah na startu četvrtog seta je izgubio svoj servis, a Pol je uspeo da sačuva sopstveni i tako privede meč kraju.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter