0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

OPET POLITIKA U SPORTU: Azerbejdžanci traže da se Hačanov izbaci sa Australijan opena!

Objavljeno: 25.01.23 u 09:47

Neverovatno!

Mnogo neteniskih i stvari koje nemaju veze sa sportom se povezalo sa tenisom.

Teniski savez Azerbejdžana traži od Australijan opena da diskvalifikuje Karena Hačanova sa turnira zbog poruka koje piše na kameri nakon pobeda!

Naravno, politika je u pitanju. Naime, oni smatraju da je prvi politički potez povukao upravo ruski teniser ispisivanjem poruke „Arcah“ na kameri nakon pobeda.

Ova reč za veliku većinu sveta je potpuno beznačajna, ali ne i za Jermeniju i Azerbejdžan.

Arcah je drugi naziv za Nagorno Karabah, teritoriju koja je pripada Azerbejdžancima, a većinsko stanovništvo je jermensko, te su dve države imale velikih sukoba zbog ove teritorije.

Azerbejdžan optužuje Hačanova „da zloupotrebaljava običaj da se na kameri pišu različite želje ili emocije i to koristi za svoje prljave planove.“

Ono što je zanimljivo, sam Karen, ni u jednom momentu nije krio svoje motive – prosto čovek ima jermenske korene i želi da podrži ljude koji žive u toj oblasti.

Otac i deda su mi Jermeni. Puno puta sam bio tamo. Želim na ovaj način da pokažem solidarnost sa mojim narodom. – rekao je Hačanov na konferenciji za medije.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter