0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

NOVAK RASPOLOŽEN NAKON POBEDE: „Mislim da sam isprobao sve mašine koje postoje kako bih spremio nogu!“

Objavljeno: 25.01.23 u 13:12

Izgleda da je upalilo!

Novak Đoković ubedljivo je slavio protiv Andreja Rubljova, 3:0 i došao do polufinala Australijan opena.

Nakon meča rekao je da je ovo njegov drugi najbolji meč na turniru do sada.

Rangirao bih je na drugo mesto ipak, ali svakako vrlo blizu. Mogu da budem zadovoljan tenisom koji sam igrao, solidan sam bio sa osnovne linije… Rezultat prva dva seta doduše ne oslikava pravu sliku na terenu, bilo je nekih tesnih poena i gemova. Andrej je odličan igrač, imam veliko poštovanje za njega, jedan je od najbržih na turu. Ali, sve važne udarce u najvažnijim trenucima odigrao sam uz svoj najbolji tenis i to me raduje. – započeo je Novak.

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

Više problema mu je pravio vetar koji je duvao nego protivnik…

Morate da se prilagodite. Nije bilo ovako dok sam se zagrevao, počelo je pred sam početak meča, posebno je smetao kada bi vam duvao u leđa. Možda se ne vidi sa tribina, ali mi igrači to osećamo. Morate da birate udarce, da više otvarate teren, podbacivanje loptice postaje nezgodno… – jasan je srpski teniser.

Objasnio je kako je uspeo da osposobi zadnju ložu.

Slobodnim danima sam povezan više sa mašinama nego sa bilo kojom osobom. Mislim da sam probao sve mašine koje postoje ne bih li spremio nogu. I upalilo je. Sada samo moram da nastavim. Nedostaje mi tenis tim slobodnim danima, ali moram da budem pametan sa telom ne bih li bio spreman za nove izazove. – objašnjava Nole.

ĐOKOVIĆEV PRELEP GEST: Novakov mami Dijani cela Rod Lejver arena pevala rođendansku pesmu! (FOTO) (VIDEO)

Za narednog Novakovog protivnika, Tomija Pola ovo će biti prvo polufinale grend slema. Upitan je Đoković da li se seća svog prvog polufinala na grend slemovima.

Ju-Es open 2007. godine, davno je bilo, a-ha-ha. U finalu sam izgubio od Rodžera. Hajmo jedan veliki aplauz za njega. Igrali smo neke sjajne mečeve. Tenisu sigurno nedostaje. Video sam ga neki dan kako se sredio za nedelju mode. Čujem i da je bio na skijanju, možda se odmerimo i u tome za koju godinu. – zaključio je Đoković.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter