2
Evroliga

Danilo Andjusic Partizan - Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZVALE GA „DELIJE“, A ON SE NUDIO PARTIZANU: „Da su me zvali ranije, spremio bih se“

Objavljeno: 24.01.23 u 17:50

Još uvek nije zaigrao u srpskoj košarci

U pretohnih nekoliko sezona kada da biste navijače Crvene zvezde upitali koga bi hteli kao pojačanje veliki broj njih bi rekao Malkom Dilejni.

Amerikanac je nekoliko puta gostovao u Beogradu i svaki put je bivao oduševljen atamosferom koju prave „delije“, ali do sada se nije znalo da je bio na korak od Partizana.

VESTI O PARTIZANU:

On je u razgovoru za podkast „Basket News-a“ sa Donatasom Urbonasom govorio upravo o tome.

Koliko god da ne volim stil koji gaje srpski treneri, Kevin i Zek su moja braća, želeo sam da odem tamo. Da su me zvali ranije, spremio bih se, iako okolnosti nisu bile sjajne. Međutim, najbolje igram kada očekivanja nisu velika, kada se ne očekuje da napravimo mnogo, a kada tim ima potencijal za to – započeo je svoje izlaganje Dilejni.

Njemu je jasno da je glavni problem Partizana bio plejmejker prošle godine u Evrokupu.

Njima je bio potreban plej, rekao sam to Kevinu kada su izgubili u Evrokupu prošle godine, jer bez odličnog organizatora igre, ekipe će uvek da se muče. Fali im plejmejker. Pričao sam sa njima, rekli su mi da dođem. Nikada nisam igrao za tim sa takvom bazom navijača.

Dilejni je u Milanu igrao za Zekom Ledejom i Kevinom Panterom, a istakao je i da mu je žao što ih nije zatekao ponovo u Milanu, odnosno, što su otišli i pre nego što se vratio u klub posle povrede.

Bio sam povređen kada se njih dvojica nisu vratili u Milano, očekivao sam da ćemo ostati zajedno nekoliko godina, Panter je igrao fantastično, iako ni trener Etore Mesina nije bio siguran da li će se uklopiti u taj sistem. Ledej je trebalo da bude MVP lige tada. Obojica su posle toga otišli, bio je Kevin sa mnom u Atlanti, kada je odlučio da ode u Partizan, razgovarali smo, hteo je da ostane u Italiji. Isto je bilo i sa Zekom i onda se to dogodilo. Nisu tražili neke neverovatne uslove, posle odlične sezone i svega, smatrao sam da je Zek zaslužio da ostane. Imam zaista odličan odnos sa njima, otišli su u Partizan posle toga.

3
4

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter