0
Ostali sportovi

Head coach Antonio Toni Gerona during the 2023 IHF World Handball Championship between Serbia and Argentina at Spodek on January 21, 2023 in Katowice, poland. (Photo by Starsport.rs ©)

TONI ĐERONA SUMIRAO PRVENSTVO SVETA: „Rekao sam ekipi da sam ponosan na njih!“

Objavljeno: 24.01.23 u 10:31

Jasan je!

Rukometna reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Svetskom prvenstvu sinoćnom pobedom nad Holandijom – 32:30.

Selektor Orlova, Toni Đerona sumirao je utiske.

Izgubiti golom razlike od Nemačke i tri od Norveške nije sramota. Pobedili smo sve ostale ekipe, ali nismo bili spremni da se borimo za najviše domete. Ne smemo zaboraviti istoriju ove ekipe. Iako imamo igrače koji su u svojim 30-im, neki koju godinu manje, nisu navikli da sa reprezentacijom igraju utakmice na ovom nivou i to je ono što bi ovaj tim trebalo da nauči. Tu su mladi koji ozbiljno pretenduju da u budućnosti imaju veću ulogu, kao što su Stefan Dodić i Marko Milosavljević. Nadam se da ćemo se izboriti za naredno Evropsko prvenstvo i uz dodatnih godinu dana rada zajedno, biti u stanju da odemo korak dalje. – započinje Đerona.

Ponosan je na svoju ekipu i to im je saopštio.

Rekao sam ekipi da sam ponosan na nju. Ovo je tim koji je sad spreman da igra dve jake utakmice iste sedmice kao što je to bio slučaj sa Francuskom, zatim Slovenijom, potom Švedskom. Važno je da ljudi vide kako se ekipa bori na ovim utakmicama, jer na svakoj sledećoj imaćeš veće poštovanje protivnika. I dalje ima prostora za napredak, posebno u utakmicama gde jedna lopta odlučuje sve. – jasan je španski trener.

head coach Toni Gerona during the 2023 IHF World Handball Championship between Serbia and Germany at Spodek on January 15, 2023 in Katowice, poland. (Photo by Starsport.rs ©)

Potrebne su ovoj ekipi velike utakmice, poručio je igračima da se ne štede u klubovima.

Pre sledećeg velikog prvenstva imaćemo ponovo samo dve do tri nedelje za pripremu i zato je važno da igrači koji konkurišu za reprezentaciju individualno urade više i da se ne štede u svojim klubovima. To sam im rekao i posle utakmice sa Holandijom, da su njihovim telima i psihi potrebne jake utakmice što je češće moguće, jer kad takmičenja traju dugo, kao što je Svetsko prvenstvo, to može da napravi razliku. Zamislite da sad, umesto što se vraćamo kući, moramo da igramo četvrtfinale? Naravno da bi ekipa kroz srce, želju i motivaciju pronašla snagu za sve do kraja, ali je potrebno to moći i kad nije slučaj. – otkriva selektor.

Tempo u rukometu se podigao na jedan viši nivo i to je potpuno jasno.

Jasno je da je rukomet postao brz sport. Sve je teže ekipama koje koriste jednu grupu igrača u odbrani i drugu u napadu zbog tempa koji je nametnut. Takođe, ekipama su potrebni igrači koji su fizički u dobroj formi. U prvenstvu Srbije bi trebalo usmeravati mlade igrače koji imaju reprezentativni potencijal da što više rade na brzini i snazi. Holandija je dobar primer za to. Jako je lepo videti ih kako igraju, sa dosta brzih akcija, lažnih finti, cepelina. Takva igra može dovesti i do velikog broja izgubljenih lopti, ali čini naš sport atraktivnim za gledanje. – zaključio je Đerona.

Head coach Antonio Toni Gerona during the 2023 IHF World Handball Championship between Serbia and Argentina at Spodek on January 21, 2023 in Katowice, poland. (Photo by Starsport.rs ©)

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter