0
Evroliga

from left Malcolm Delaney Kyle Hines Giampaolo Ricci Ben Bentil Crvena Zvezda v Armani Milan-Euroleague 2021/22 Beograd, 01.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

„REKAO SAM PANTERU I LEDEJU DA HOĆU U PARTIZAN“: Grobari su ga priželjkivali, ali crno-beli ga nisu zvali!

Objavljeno: 24.01.23 u 12:43

Nudio se crno-belima na Tviteru.

Nekada jedan od najboljih plejmejkera Evrope Malkom Dilejni, gostovao je u podkastu Urbonas, gde se dotakao potencijalnog dolaska u Partizan. Podsećamo, protekle godine se iskusni košarkaš dovodio u vezu sa crno-belima, a čak je na Tviteru jednom prilikom i demantovao navode o dolasku u srpski klub.

Dilejni je istakao da se sa Kevinom Panterom zbližio tokom perioda u Milanu i da bi verovatno došao u Beograd da ga je Partizan ranije pozvao.

– Srpski sistem treniranja je nešto što ja generalno ne volim. Kevin i Zek su kao moja mlađa braća. Sa Kej-Pijem (op. aut. Kevinom Panterom) sam se jako zbližio te zajedničke godine u Milanu. Obojicu ih vidim van košarke kada prestanu da igraju. Prošlog leta smo se videli… Partizan je jedno od mesta za koje sam se šalio mnogo, ali da su me pozvali ranije, verovatno bih bio spreman iako sve okolnosti ne bi bile željene s moje strane. Najbolji sam kada tim nije favorizovan. Stavite me u takav sistem, u tim od kojeg se ne očekuje mnogo, ali ima dosta potencijala, tada sam najbolji. Partizan treba iskusnog plejmejkera. Rekao sam Kevinu kada su prošle sezone izgubili u Evrokupu da je jedina stvar koja im nedostaje plejmejker… U Evroligi, nebitno koga imaš u timu, bez iskusnog plejmejkera ti ćeš se mučiti. Tako… Razgovarali smo dosta i šalili se. Rekli su da moram doći, ja sam njima rekao da poruče klubu i da hoću. Nikada nisam igrao za takvu navijačku bazu – počeo je Dilejni.

Malcolm Delaney
Crvena Zvezda v Armani Milan-Euroleague 2021/22
Beograd, 01.02.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Potom je istakao da je pomalo bio ljut na Ledeja i Pantera, jer se nadao da će ostati u Milanu.

– Bio sam pomalo ljut na njih dvojicu jer se tokom leta nisu vratili u Milano. Mislio sam da ćemo izgraditi tim koji je zajedno 3-4 godine, posebno nakon što smo se domogli Fajnal-fora. Pre toga, Kej-Pi i ja smo se našli u Atlanti, on je već potpisao za Partizan, ali rekao mi je da je želeo da se vrati u Milano, ali da jednostavno nisu uspeli da se dogovore. Isto je i sa Zekom. Nisu tražili ništa ludo. Panter je bio najbolji strelac našeg tima u Evropi, Zeku je oteto priznanje za MVP-a sezone u Italiji.

5
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter