0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@FCBarcelona

OVO JE ZA RUBRIKU „VEROVALI ILI NE“: Barselona ima najbolju odbranu u Evropi!

Objavljeno: 24.01.23 u 10:56

Prethodnih godina su bili daleko od toga!

Čudne su ovo godine za Barselonu, doživljavali su neka istorijska poniženja, ali čini se da je uspon katalonskog diva ponovo krenuo.

Jesu ispali iz Lige šampiona i preselili se u Ligu Evrope, ponovo, ali u La Ligi stoje sjajno. Trenutno su lideri sa tri boda prednosti u odnosu na Real Madrid.

Međutim, ono što nije krasilo Katalonce prethodnih godina jeste dobra odbrana. Ove sezone priča je potpuno drugačija – kada gledamo najboljih pet liga Evrope, nijedna ekipa nije primila manje pogodaka od Barse.

Ćavijevi momci su dozvolili samo šest golova u svojoj mreži na 17 utakmica španske lige.

Jedan od najzaslužnijih jeste golman Blaugrane, Mark Andre ter Štegen, koji trenuto prima u proseku 0,35 golova po meču.

Trenutno najbliži Barseloni u evropskim okvirima jeste Njukasl sa 11 primljenih golova u 20 utakmica. Tu su i Lans (13 primljenih pogodaka), Napoli (14) i Bajern (16).

Što se tiče Španije, Viljareal je najbolja odbrana nakon Barse sa 13 dopuštenih golova u sojoj mreži, a prate ih Atletiko i Real Madrid sa po 16 primljenih golova.

NAJNOVIJE VESTI IZ LA LIGE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter