4
Košarka

from left Ognjen Dobric, Filip Petrusev, Facundo Campazzo, John Holland, Dalibor Ilic, Branko Lazic and Nemanja Nedovic during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cedevita Olimpija at Aleksandar Nikolic Hall on January 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OGLASILI SE IZ ZVEZDE: Bez predstavnika na žrebu za Kup Radivoja Koraća, upitan i nastup ekipe na turniru – traži se kazna za Partizan!

Objavljeno: 24.01.23 u 12:16

Novi potres u srpskoj košarci!

Danas je na programu žreb za Kup Radivoja Koraća, ali na njemu neće biti predstavnika KK Crvena zvezda Meridian Bet!

Razlog leži u tome što crveno-beli smatraju da KK Partizan Mozzart Bet nije adekvatno kažnjen za prošlosezonsko istupanje iz Superlige Srbije.

Dovode u pitanje i nastup ekipe na ovom takmičenju, a saopštenje prenosimo u celosti.

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da neće imati svoje predstavnike na žrebanju parova ovogodišnje završnice Kupa Radivoja Koraća koje će se održati u utorak u Beogradu.

Takođe, klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15-18.02.2023. godine doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine.

KK Crvena zvezda Meridianbet ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022.godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja!

Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju.

Nemanja Nedovic (C) during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cedevita Olimpija at Aleksandar Nikolic Hall on January 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“ KK Crvena zvezda Meridianbet treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo?

KK Crvena zvezda Meridianbet je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije!

Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvek zahvalni.

Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronskoj sednici“ UO u decembru 2022.) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! KK Crvena zvezda Meridianbet zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije!

Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati KK Crvena zvezda Meridianbet ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom? – naveli su iz tabora Crvene zvezde.

Kup Radivoja Koraća je na programu od 15. do 18. februara.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

4
5

4 Komentara

  1. Koji KSS ? Danilović kome je mandat istekao i ostali grobari u Savezu. Da je pravde Partizan ne bi igrao ni ABA ligu ni Euro. NE ŽELI SRPSKU LIGU A KAOBAJAGI PREDSTAVLJA SRBIJU.
    S R A M O TA .

    4
    4
    Odgovori
  2. Zvezda je u pravu i Partizan bi morao biti adekvatno kaznjen , recimo izbacivanjem iz te mase super lige , ali takoce i Zvezda mora biti adekvatno kaznjena zbog laziranja papira i izbacena iz Euro lige recimo na pet godina. Mora da bude posteno za sve!!!!

    5
    5
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter