2
ATP

FOTO: Twitter/AustralianOpen

ĐOKOVIĆ OBRADOVAO NAVIJAČE NAKON POBEDE: Novak otkrio nove detalje vezane za povredu zadnje lože!

Objavljeno: 23.01.23 u 12:33

Izvanredna partija protiv domaćeg tenisera

Bez većih problema Novak Đoković je savladao Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena.

Nakon meča je kao što to obično biva srpski teniser dao izjavu na terenu, a sa njim je razovarao legendarni teniser Džim Kurijer.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Na početku je upitan zbog čega je tako ubedljivo pobedio domaćeg tenisera.

– Zato što sam želeo tako. Dobro veče svima i hvala što ste došli. Ne mogu da kažem da mi je žao što sam pobedio 3:0, očigledno se nikad ne zna šta će biti na terenu. Kada si na terenu nosiš se sa mnogim stvarima, koje su i na njemu i van njega. Prvih pet gemova su bila jako tesna. Nakon brejka sam počeo da se osećam sigurnije i slobodnije, uspeo sam da budem agresivniji. Osetio sam da je on možda malo nervozniji pred kraj prvog i drugog seta i da je to moja prilika da iskoristim šansu. Tenis je brz i dinamičan sport, može da se promeni u momentima. Zadržao sam fokus i odigrao sam najbolji meč u ovoj godini do sada.

Slavni teniser je potom Novaka upitao u kakvom je stanju sa povredom i da li oseća bol.

Večeras nije bilo očigledno da imam problem sa povredom. Nisam osetio ništa danas, bilo je sjajno. Hvala mom medicinskom timu i fiziju, Bogu. Svima koji su mi pomogli. Nastavljamo, ne želim da slavim prerano. I dalje sam u turniru, osećao sam se dobro u prvom meču, u drugom ne tako dobro, tako da mi je jasno da stvari mogu brzo da se promene, ništa ne shvatam zdravo za gotovo. Zadovoljan sam kako sam igrao danas, kako sam udarao loptu danas, hajde da nastavimo.

Nezgodno je igrati povređen na turniru. Ne znaš kakav je stepen povrede, dok ne odigraš pravi takmičarski meč. Uzimao sam mnogo tableta i pilula ovih dana i to nije idealno, ali pokušavam da maskiram taj bol nekako – rekao je Đoković pa se našalio: – Ne takve pilule ljudi!

– Moram sam da nađem način sa svojim timom da idem dan za danom, korak po korak, ne želim previše da ulazim u tu temu. Danas je bio najbolji dan što se toga tiče od početka turnia i nadam se da će ostati tako.

Bilo je pitanja o porodici, pa je Nole upitan da li njegov sin Stefan igra i prati tenis.

On (Stefan) igra i uživa, a važna stvar je da voli ono što radi, svejedno da li je to tenis. Kao svaki tata ja želim da on bude aktivan i zdrav. On voli tenis i želi da gleda svaki meč. Kada sam kod kuće za mene nema pauze jer želi da igramo svaki dan i to je najdivnija stvar koju mogu da iskusim kao otac dva divna anđela. Ko zna možda jednog dana Stefan i ja budemo igrali dubl jednog dana ovde sa vama.

Sa druges strane Tara ne prati toliko tenis.

– Nju (Taru) uopšte ne zanima tenis. On voli balet i gimnastiku. Ona je jedna slatka devojčica. Ona me drži da budem čvrsto na zemlji i da budem skroman. Ona mi svaki dan okrene mozak i ja izgubim sva oružja. Njen pogled je najlepši koji sam iskusio u životu. Nedostaju mi.

Kratko je Novak govorio o svom narednom rivalu Andreju Rubljovu.

On je konstantno u najboljih pet, najboljih deset tenisera već godinama ima neverovatnu vatrenu moć pogotovo servis i forhend. Eksplozivan igrač, malo podseća na De Minora, ali nadam se da će rezultat biti isti.

2
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter