0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

PONOVO IZNENAĐENJA NA AUSTRALIJAN OPENA: Cicipas se provukao! (VIDEO)

Objavljeno: 22.01.23 u 14:30

Uzbudljiv dan!

Završen je još jedan dan u Melburnu kada je u pitanju muška konkurencija.

U prvom meču dana Sebastijan Korda, čovek koji je iznenadio Danila Medvedeva, savladao je Huberta Hurkača sa 3:2. Bio je to vrlo uzbudljiv meč. Poveo je Hurkač sa 1:0, ali je usledio preokret Amerikanca. Kada se činilo da je otpor Poljaka pao, on se podigao i dobio četvrti set sa 6:1. U poslednjem setu viđena je velika drama, a u supertajbrejku bolje se snašao Korda.

Karen Hačanov potpuno je „uništio“ Jošihita Nišioku – 3:0. Po setovima 6:0, 6:0, 7:6. Ruski teniser je osvojio čak 14 gemova u nizu, a prvi gem je Japanc osvojio tek u trećem setu. Jedino je tada i uspeo da unese malo drame u meč, međutim, pobeda Hačanova se nije dovela u pitanje.

Najveće iznenađenje dana priredio je Jirži Lehečka koji je sa 3:1 eliminisao 7. igrača sveta, Feliksa Ože-Alijasima. Počelo je sigurno za Kanađanina. Međutim, nakon toga se za njega meč pretvorio u horor. Čeh, koji je inače 71. na ATP listi osvojio je naredna tri seta i izborio četvrtfinale.

Za kraj – derbi dana, koji je taj epitet u potpunosti opravdao. Stefanos Cicipas je nakon četiri sata igre savladao Janika Sinera. Počelo je sigurno za Grka, došao je do 2:0, međutim, nakon toga je malo pao, a Italijan se vratio u potpunosti. Ipak, u odlučujućem setu Cicipas je pokazao zašto je 4. igrač sveta i izborio plasman u narednu rundu.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter