0
Evropske lige

foto: twitter/@premierleague

LUDNICA NA EMIREJTSU I 5 GOLOVA: Enketija u 90. minutu srušio Junajted! (VIDEO)

Objavljeno: 22.01.23 u 19:55

Veliki korak Arsenala ka tituli

Fudbaleri Arsenala savladali su Mančester junajted sa 3:2, u okviru 21. kola Premijer lige.

Junak „Topdžija“ bio je mladi napadač, Edi Enketija, koji je postigao gol u 90. minutu i tako doneo veliku pobedu klubu iz Londona.

Bio je Arsenal konkretnija ekipa danas. Imali su veći posed lopte i čak 26 udaraca ka golu Davida de Hee, naspram svega 6 šuteva Mančestera.

Gosti su stigli do vođstva u 17. minutu kada je Markus Rašford lepim udarcem sa 20 metara matirao španskog golmana.

 

 

Ipak, ekipa Mikela Artete, nije paničila već je nastavila da igra svoju igru i strpljivo gradi akcije. Golovima Enketije i Sake, Arsenal stiže do preokreta u 53. minutu.

 

 

Radost domaćina nije dugo trajala, pošto je Lisandro Martinez u 59. minutu doneo novo izjednačenje. Nakon izvedenog kornera, stvorila se gužva u kaznenom protoru a defanzivac Junajteda se sjajno snašao i glavom lobovao celu odbranu Arsenala.

 

 

Taman kada se činilo da će ekipe podeliti bodove, na scenu je stupio ponovo Edi Enketija. Englez se odlično snašao posle srećnog odbitka i matirao de Heu.

 

 

Arsenal je i dalje prvi sa 50 bodova, 5 više od Sitija uz utakmicu manje. Junajted je na četvrtoj poziciji i ima 39 bodova kao i trećeplasirani Njukasl.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter