1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

FAKTOR SREĆE IZDAO BRĐANE: Dve greške skupo koštale Čukarički, Tomović zasijao u punom sjaju! (FOTO)

Objavljeno: 22.01.23 u 16:49

Rezultat ne prikazuje pravi odnos snaga na terenu!

Fudbaleri Čukaričkog doživeli su treći poraz na tribinama u Antaliji. Brđani su većim delom meča bili boljii rival na terenu, ali dve greške u prvom poluvremenu skupo su koštale belo-crne. Diktirali su igrači beogradskog tima tempo igre, a Maribor je slavio sa 1:2 golovima nakon kiksa u odbrani i iz penala.

Sreća je nedostajala timu Dušana Kerketa kako bi došao do prvog trijumfa na pripremama u Turskoj. Ono što najviše raduje Brđane jeste fantastična partija Stefana Tomovića, a svakako i dobra timska igra s obzirom na kombinovani sastav koji se našao na terenu.

Visok presing od starta meča prilično je zbunio fudbalere u ljubičastim dresovima. Tim iz Slovenije nije uspevao da prenese loptu na protivničku polovinu. Čukarički nije iskoristio povoljan momentum, a jedna greška u defanzivnoj liniji skupo ih je koštala.

Belić je proigrao Tošića, koji nije reagovao na najbolji način. Levi bek Brđana je pokušao da se zagradi, ali rival mu je oduzeo loptu. Vipotnik se nakon greške našao sam ispred iskusnog čuvara mreže i spoljašnjim delom stopala je zatresao mrežu belo-crnih.

Čuka je ponovo izgledala opasnije, ali u nekoliko navrata izostala je realizacija. Razmena dodavanja između Luke Adžića i Tošića završena je udarcem na gol protivnika. Adžić je glavom šutirao pravo u ruke golmana Bergsena.

Ovusu je u 15. minutu napravio solidan solo prodor po levom boku, predriblao je čuvara i šutirao levom nogom. Bergsen nije imao većih problema da zaustavi udarac povremenog reprezentativca Gane.

U 17. minutu Nemanja Tošić i Josip Iličić su opomenuti žutim kartonom. Bek Čukaričkog zbog oštrog starta, a Iličić zbog nesportskog ponašanja.

FOTO: FK Čukarički

Tri minuta kasnije viđena je jako ružna scena na stadionu. Jedan od članova delegacije Maribora bez ikakve potrebe na izuzetno vulgaran način vređao je trenera Čukaričkog, Dušana Kerkeza, koji je samo obavljao svoj posao. Usledilo je negodovanje kompletne kulturne populacije sa tribina, koja nije mogla da razume takvo ponašanje na meču prijatesljkog karaktera.

Marin Laušić je u 26. minutu šutirao visoko preko gola nakon asistencije Iličića, koji mu je ostavio povratnu loptu.

Tomović je ubrzo zaradio javnu opomenu zbog povlačenja za dres. Igrao se 35. minut kada je Sisoka na perfektan način proturio loptu iza leđa odbrane Maribora, ali Ovusu je loše reagovao u završnici.

Ovusu je centrirao u 44. minutu, a Gajić je pokušao glavom. Usledio je strahovit solo prodor Tomovića, koji je nanizao tri uspešna driblinga, ali je defanzivac Maribora gotovo izvadio loptu iz gola na neverovatan način.

U 46. minutu Gajić je skrivio jedanaesterac. Oboren je iskusni Josip Iličić, koji je kasnije na rutinski način realizovao penal.

Čukarički je na startu drugog poluvremena ponovo preuzeo incijativu, ali izostala je koncentracija u završnoj fazi ofanzivnih udara na gol ljubičastih.

Malo je nedostajalo da Tomović zatrese mrežu, jer je pogodio stativu sa oko 11 metara udaljenosti.

U 60. minutu Čukarički je sasvim zasluženo postigao pogodak. Dupli pas tandema Stefan Kovač – Stefan Tomović, krunisan je sjajnim golom iz srca kaznenog prostora. Tomović je vrlo precizno plasirao loptu u mrežu Maribora.

Usledio je period igre u kojem je Maribor uspeo da se konsoliduje i odbije nalete srpskog tima. Vodila se izuzetno velika borba na samoj sredini igrališta.

Zanimljivo je da su Slovenci napravili čak 14 izmena za 46. minuta utakmice.

U 77. minutu Kovač je dobio žuti karton. Sudija nije razmišljao nakon malo grubljeg starta na sredini terena. Stiče se utisak da ovom prilikom nije morao da pokaže karton.

Badamosi je pravio probleme štoperima Maribora. Snažni, korpulentni napadač se gradio i čuvao loptu na sjajan način, ali nije imao dovoljno opcija za dodavanje u nastavku započete akcije.

Važno je istaći da je mladi Vojin Serafimović, vunderkind Čukaričkog, odigrao jedan od svojih prvih mečeva u seniorskom timu. Nema dileme da na Banovom brdu mnogo očekuju od mladog centralnog beka.

Mogao je Tomović do još jednog gola u 90. minutu, ali lopta je završila malo iznad prečke. Sjajnu utakmicu je odigrao mladi vezista.

STADION: Mardan u Antaliji. Sudija: Albert Ružicki (Poljska). Gledalaca: 30. Strelci: Vipotnik u 6. Iličić (iz jedanaesterca) u 45. za Maribor, Tomović u 61.minutu za Čukarički.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić, Stevanović /46.U.Miladinović/, Gajić /46.Kovačević/, Serafimović /46.Drezgić/, Tošić/58. Stojanović/, Sisoko /58.Kovač/, I.Miladinović, Ovusu /46.Kadijević/, Tomović, Adžić /58.Arsović/, Aganspahić /58.Badamosi/

MARIBOR: Bergsen /46.Jug/, Sikošek /46.žnič/, Antolin /46.Vidaković/, Brnić /46.Šoštarič/, Vatson /46.Karič/, Milec /46.Gueriko/, Laušić /46.Krjezi/, Tolić /46.Božić/, Lorber /46.Kronaveter/, Iličić /46.Čuk/, Vipotnik /36.Baturnia/.Igrali su još: Sirk, Dizdarević i Tavares.

1
1

1 Komentara

  1. Kažu da tim igra onako kako ga trener pripremi, ali sada vidim da nije tako! Ta prokleta sreća već četiri puta za redom okreće leđa Čukaričkom. Tu trener nije ništa kriv! Ne može se protiv sreće. U svakom slučaju treba ovog trenera i dalje zadržati, jer onda TSC i Vojvodina neće imati konkurenciju za treće mesto, jer je on na ratnoj nozi sa srećom!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter