0
Košarka

Facundo Campazzo Crvena Zvezda - Borac Cacak ABA Liga 25.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic

ARGENTINCI SKOVALI PLAN: Žele Fakunda Kampaca već u februaru!

Objavljeno: 22.01.23 u 09:45

Zanimljivo!

Košarkaška reprezentacija Argentine još uvek nije obezbedila plasman na Mundobasket gde bi branili drugo mesto osvojeno na prošlom prvenstvu sveta. Za to su im potrebne dve pobede u preostale dve utakmice protiv Dominikanske Republike i Kanade.

U Argentini su se ozbiljno angažovali te selektor Pablo Priđoni ima plan da te dve utakmice za Gaučose odigra o Fakundo Kampaco, koji bi bio veliko pojačanje za reprezentaciju Argentine.

Plan je da se nakon odigranog Kupa Radivoja Koraća, plejmejker Crvene zvezde Meridian Bet zaputim u Južnu Ameriku. Adut Argentinaca jeste to što omaleni košarkaš neće moći da nastupa u Evroligi sve do početka marta. Ipak, ni to im nije garant da će ga Zvezda pustiti.

Facundo Campazzo KK Crvena Zvezda during the 2022/2023 Aba Press Conference and Practice session at Aleksandar Nikolic Hall on January 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Osim Kampaca, selektor Priđoni aktivno radi i na dovođenju Leandra Bolmara, koji jeste pod ugovorom sa Jutom, ali je većinu vremena u filijali Solt Lejk Sitiju.

U ovom trenutku Argentinci imaju jednak skor kao Venecuela i Dominikanska Republika, 7-3. Međutim, sa dve pobede u preostala dva meča, zasigurno bi izborili plasman na Mundobasket.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter