2
Evroliga

Head coach Dusko Ivanovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and AS Monaco at Aleksandar Nikolic Hall on January 12, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDINI HRONIČNI PROBLEMI: Loš početak utakmice skupo koštao ekipu još jednom!

Objavljeno: 21.01.23 u 08:56

Čudna situacija!

Košarkaši Crvene zvezde Meridian Bet poraženi su sinoć u Kaunasu od Žalgirisa, 71:66, u okviru 20. kola Evrolige.

Crveno-beli su imali gotovo dobijen meč, sedam poena prednosti, ali u poslednjih pet minuta su uspeli da postignu samo dva poena i to kada je sve već manje-više bilo rešeno.

Međutim, mnogo veći problem za Zvezdu jeste ponovo slab ulazak u utakmicu.

Nije prvi put od dolaska Duška Ivanovića da crveno-beli izgledaju dosta sporo u prvom poluvremenu. Ovaj put to je rezultiralo sa osam poena zaostatka nakon 20 minuta košarke, a bilo je i -12 u pojedinim momentima prvog poluvremena, kada je Polonara imao svoje trenutke.

Nemanja Nedovic (L) and Luca Vildoza during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and AS Monaco at Aleksandar Nikolic Hall on January 12, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Mnogo energije crveno-beli troše kako bi se vratili u meč, kao što je to i sinoć bio slučaj, pa onda u finišu fali „goriva“ za završni udarac protivniku. Doduše, sinoć je i Žalgiris odigrao sjajnu odbranu u finišu, bukvalno su zaključali sve prilaze košu.

Jedna stvar je sigurna. Zvezda mora popraviti ovu boljku u igri ukoliko želi da se nada Top 8, jer je veoma teško juriti zaostatak od bukvalno početka meča.

Rezultati Zvezde u Evroligi nakon prve četvrtine od dolaska Ivanovića:

Crvena zvezda 17:14 Asvel

Alba 19:20 Crvena zvezda

Crvena zvezda 27:18 Makabi

Crvena zvezda 17:23 Virtus

Partizan 20:11 Crvena zvezda

Crvena zvezda 14:22 Žalgiris

Crvena zvezda 16:26 Olimpija Milano

Olimpijakos 22:21 Crvena zvezda

Crvena zvezda 17:28 Barselona

Valensija 19:24 Crvena zvezda

Crvena zvezda 16:25 Real Madrid

Crvena zvezda 23:15 Monako

Žalgiris 20:14 Crvena zvezda.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

1
0

2 Komentara

  1. Zvezdi pre svega treba konzilijum doktora magistara psihijatrije, jer ovo je ne znam ni ja koja po redu utakmica, gde oni na 2-3 minuta pre kraja meča imaju sedam i više poena razlike, i na kraju izgube meč.

    2
    1
    Odgovori
  2. Ovakvu glupost nisam pročitao odavno. Zvezda nije izgubila zbog lošeg početka, već zbog očajnog završetka. Odluka trenera je da sve mečeve počinje sa kombinovanom petorkom, a da tokom meča traži idealnu. Ima tu dosta psihologije, al da se ne bavim tim, jer autor teksta ne poznaje ni osnove košarke. Ekipa je rano krenula da zatvara utakmicu, izgubila napadački ritam, samopouzdanje… Protivnik je pogodio tri trojke i to je bilo to, za ovaj meč. Nema neke nauke…

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter