0
Domaći fudbal

Viktor Rogan during the Partizan v Cukaricki - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on October 16, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OD ŠPICA DO DESNOG BEKA – VIKTOR ROGAN ZA HS: ‘Mislim da dolazi moje vreme! Očekujte mnogo bolji Čukarički na proleće!’ (FOTO)

Objavljeno: 21.01.23 u 15:33

Brđani traže dobitnu formulu za istorijski plasman u Evropu!

(Od izveštača HotSporta iz Beleka)

Tokom čitave prethodne decenije politika uprave sa Banovog brda je vrlo jasna i jednostavna – deca Čukaričkog kao glavni oslonac za uspešno funkcionisanje kluba. U teoriji zvuči vrlo prosto, ali u realnosti je znatno kompleksnije. Bez obzira na težinu prepreka funkcioneri belo-crnih svoj posao obavljaju na najbolji mogući način. Čitava plejada mladih igrača, uz pomoć iskusnijih kolega, vodila je Čukarički do ostvarenja fantastičnih rezultata u godinama koje su iza nas.

Jedan od onih za koga na Banovom brdu veruju da će nastaviti tradiciju prethodnika jeste desni bek i omladinski reprezentativac Srbije, Viktor Rogan. Još na prozivici za početak priprema sportski direktor, Vladimir Matijašević, pohvalio je javno mladog defanzica uz poruku da se nada većem broju minuta na terenu u nastavku superligaškog nadmetanja.

VR: U Partizanu sam bio četiri godine, od petlića do mlađih kadeta. Tada sledi dolazak na Banovo brdo i to smatram sjajnim potezom. Za sada sam tu. Sada je već šesta godina kako nosim belo-crni dres. Osećam se kao dete ovog kluba. Od samog početka svi su me prihvatil na najbolji mogući način. Brzo je sve proteklo, stipendijski, pa zatim profesionalni ugovor. Emotivno sam vezan za ovaj klub i daću sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate u budućnosti – započeo je Rogan razgovor za HotSport, a potom se osvrnuo na prethodnih osam iscrpljujućih dana u Antaliji:

VR: Atmosfera je i više nego korektna. Treniramo dobro i imali smo jake provere. Nažalost smo izgubili, ali mislim da svi mogu da očekuju daleko bolji Čukarički u prolećnom delu šampionata, u odnosu na onaj iz prve polusezone. Verujem da ćemo ostvariti naš cilj, a to je ulazak u Evropu.

FOTO: FK Čukarički

Osim trenera i stručnog štaba, velika podrška mladom igraču stiže od konkurenta za poziciju desnog beka, iskusnog Miladina Stevanovića. Bivši as Partizana, poznat po sjajnoj atmosferi u duhovitosti pored igračkih kvaliteta, od velikog je značaja Roganu za njegov razvoj.

VR: Miksa i ja smo jako dobri prijatelji. Mnogo mi pomaže. Trudim se da ‘upijam’ od njega, kako na ljudskom, tako i na igračkom planu. Prošlo je već godinu i po dana kako sam deo prvog tima i mislim da je polako vreme da počnem da igram. Verujem da će mi upravo Miladin mnogo pomoći da budem što bolji.

                                      OD ŠPICA DO BEKA – TAKTIČKA PUTEŠESTVIJA

VR: Tako je! Kao mali u Radu sam počeo kao napadač. Kako je vreme prolazilo i kako sam postepeno stasavao kao igrač, tako se promenila i moja pozicija. Na startu epizode u Partizanu sam prešao na poziciju zadnjeg veznog, da bih šest meseci kasnije zaigrao pored desne aut linije.

Član čete Dušana Kerkeza gotovo da je bio neizostavan član omladinske reprezentacije Srbije u njenim prethodnim nastupima na velikoj sceni.

VR: Ja sam od prvog dana član nacionalnih selekcija. Od svoje 13 godine do omladinske selekcije, nisam propuštao okupljanja. Nadam se da će mi karijera ići uzlaznom putanjom i da ću u predstojećem periodu uspeti da zaigram i za A reprezentaciju. Verujem da svaki igrač mašta o tom pozivu.

Kada je Viktor u pitanju nikako ne može doći do manjka saveta, s obzirom da je sin poznatog stručnjaka Predraga Rogana. Svoju trenersku karijeru Rogan ‘senior’ gradio je najviše u domovini, da bi se potom oprobao u Mađarskoj, a zatim u Uzbekistanu.

FOTO: FK Čukarički

VR: Kao i svaki otac, on je meni najveća podrška. Kada god je u Srbiji on gleda svaku utakmicu Čukaričkog i savetuje me. Nekada pogledamo utakmicu zajednu i stvarno mi to mnogo znači. Ipak, uvek mi priča da imam svog trenera i da je potrebno da ispunim njegove zahteve. Otac mi daje smernice i kratka upustva, koja su od značaja za mene.

Kao i svaki ljubitelj najpopularnije sporedne stvari u životu, Viktor se još od malih nogu opredelio za boje jednog kluba. 

VR: Navijač sam i mnogo volim Aston Vilu. Klub mi je postao jako simpatičan kada se vratio u elitni rang. Svidela mi se ekipa i mnogo poštujem bivšeg trenera, Stivena Džerarda.  Smatram da je Premijer liga najkvalitetnije državno prvenstvo na planeti, ali vreme u Engleskoj mi se ne dopada. Više vidim sebe u Italiji ili Španiji.

Patriotska nastrojenost, ali i ljubav prema drugim sportovima, razlog su zbog kojeg članovi ekspedicije Čukaričkog gotovo ne propuštaju mečeve Novaka Đokovića, reprezentacije u različitim disciplanima, kao i epizode ostalih srpskih klubova na evropskoj i svetskoj pozornici. 

VR: Upravo smo malopre odgledali jedan set, a pratimo Noleta kada god ima malo slobodnog vremena. Volim tenis i košarku. Novak je jedna ljudska gromada i veličina. Teško da će se neko poput njega ponovo roditi. Očekujem da obori sve rekorde i osvoji Australijan open. Više pratim Evroligu, put naših klubova. Lepša mi je evropska košarka zbog odbrane i razmišljanja, čega nedostaje u NBA ligi.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter