0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

JAČI I OD DIMITROVA I OD POVREDE: Novak Đoković je u osmini finala Australijan opena!

Objavljeno: 21.01.23 u 12:41

Bravo!

Novak Đoković je u osmini finala Australijan opena! Savladan je Grigor Dimitrov u balkanskom derbiju – 3:0. Po setovima 7:6, 6:3, 6:4.

Počelo veoma dobro, ranim brejkom. Održavao je prednost sve do finiša seta, kada je pri rezultatu 5:4, ispustio svoj servis i ušlo se u tajbrejk.

Vidljivo se slabije kretao Novak u finišu prvog seta, izgledalo je kao da baš pati na terenu. Međutim, i tako je smogao snage, te pronašao način da kroz tajbrejk dođe do prvog seta.

Nakon toga ponovo zebnja. Zatražio je medicinski tajmaut Đoković, dobio masažu zadnje lože i od tada krenuo sve bolje da se kreće.

U drugom setu je Nole strpljivo čekao svoju šansu i dočekao je pri rezultatu 3:2, te do kraja zadržao prednost i poveo sa 2:0.

Treći set je krenuo furiozno. Poveo sa 3:0, činilo se kao da ide ka laganom osvajanju i pobedi. Međutim, od tog momenta kreće rolerkoster. Prvo je Novak izgubio svoj servis gem, pa Dimitrov uzvratio istom merom, a onda Đoković ponovo izgubio svoj servis gem.

Ipak, ostao mu je, srećom, taj jedan brejk viška, koji je bio dovoljan da meč privede kraju.

U osmini finala, Novakov protivnik će biti Aleks de Minor.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter