0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

ĐOKOVIĆ OTKRIO KAKVO JE STANJE SA POVREDOM: „Ne treniram danima između mečeva, nije idealno!“

Objavljeno: 21.01.23 u 21:50

Trudi se da bude spreman.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Grigora Dimitrova sa 3:0 i tako se plasirao u osminu finala Australijan opena. On je po završetku ovog meča govorio o situaciji sa povredom noge, rekavši da stanje nije idealno i da danima između mečeva ne trenira.

– Pričali smo. Stanje nije idealno, dosta je neizvesnosti kako će se noga ponašati. Okolnosti su nepredividive, svašta može da se desi. Jedan ishitren potez, okret, doskok može da izazove dalje probleme. Tako je bilo danas u nekoliko navrata, više nego u drugom meču. Nastaviću sa tom nekom rutinom oporavka, ne treniram danima između. Dajem sebi što više prostora da se noga oporavi i dovede u prihvatljivo, dovoljno dobro stanje – počeo je Đoković.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom je otkrio kako zapravo teče meč iz njegove perspektive, kao i da zbog svega proživljava emotivne uspone i padove.

– Uvek počne dobro, poslednjih par mečeva, a onda se desi jedan pokret i onda se pogorša. Onda lekovi krenu da rade, to mi pomogne, onda nestane efekat, onda se vrati… To je stvarno rolerkoster, preživljavam emotivne uspone i padove zbog toga. To je nešto sa čime sam pomiren, srećan samo što mogu da igram. Kada je počinjao turnir, mislio sam da neću moći da igram, ali evo me, i dalje sam tu.

Na samom kraj, Novak je govorio i o meču koji ga očekuje. Srbin će odmeriti snage sa Aleksom De Minaurom, domaćim teniserom i svestan je kakav ga izazov očekuje.

– Biće veliki izazov igrati protiv australijskog momka pred njegovom publikom. Siguran sam da će atmosfera biti naelektrisana i da će imati podršku. Imam iskustva od ranije. Igrao sam protiv Lejtora Hjuita i nekih velikih australijskih igrača. Znam taj osećam. Nikad nisam igrao protiv njega. Znamo se prilično dobro, on je tu već godinama. Gledao sam ga toliko puta. Znam kako igra – zaključio je Đoković.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter