1
Domaći fudbal

Osman Bukari Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BUKARI PRIČAO O ČUVENOJ PROSLAVI GOLA ISPRED RONALDA: „Nije to bilo nepoštovanje!“

Objavljeno: 21.01.23 u 11:49

Iskren Zvezdin fudbaler.

Osman Bukari, (po)najbolji fudbaler Crvene zvezde, ove jeseni ušao je u srca navijača crveno-belih svojim odličnim partijama. U razgovoru za Mozzart Sport kaže da je za njega 2022. godina bila sjajna.

Prethodna godina je bila sjajna za mene, osvojio sam Kup Francuske sa Nantom, došao potom u Crvenu zvezdu koja je sjajan klub i sa crveno-belima već stekao neke divne uspomene. Pobeđivali smo u evropskim utakmicama i derbiju, te kada sve saberem 2022. je zaista bila uspešna iz moje perspektive. – započeo je Bukari.

Osman Bukari Vojvodina – Crvena Zvezda, Superliga Srbije, Super liga, 20.10.2022. Novi Sad Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Potom se osvrnuo na proslavu pogotka za Ganu na Mundijalu u utakmici protiv Portugala, koja je identična onoj koju „koristi“ Kristijano Ronaldo. Bukari je to uradio baš u meču protiv Portugalaca.

Proslava je bila spontana. Nisam imao osmišljen plan šta ću uraditi kada postignem gol i jednostavno mi je palo na pamet da uradim to kada je lopta završila u mreži. Brzo potom svi su počeli da pričaju o proslavi. Moj potez nije imao svrhu da isprovocira Ronalda. Nisam ga proslavio ispred njega. Veoma ga cenim, od malena znam za njega i pratim njegove igre. Bio sam srećan da ga vidim, čak i da igram protiv njega. Nije to bilo nepoštovanje, naprotiv. – jasan je Osman.

Sjajno se snašao u Zvezdi, a dva trenutka će mu ostati posebno u pamćenju.

Dva momenta iz dosadašnjeg perioda ostaće mi kao najsnažnije uspomene. Pamtiću iz 2022. večiti derbi i duel sa Pjunikom. Bila su to dva najupečatljivija momenta. Kada se osvrnem iza sebe moći ću da kažem: vau, uradio sam nešto. – kazao je Zvezdin ofanzivac.

Osman Bukari Crvena Zvezda – Trabzonspor, Europa League, Liga Evrope, 27.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Šta je ključ za uspeh u nastavku sezone?

Imamo deset bodova prednosti i sve što je potrebno da uradimo je da ostanemo fokusirani, da nastavimo da napredujemo. Moramo da radimo naporno i da budemo najmanje na nivou na kojem smo bili jesenas. Da bismo nešto postigli moramo da pokazujemo želju, glad, da uvek želimo više i više. – smatra Osman.

Za kraj, otkriva da voli košarku i da je gledao jednu utakmicu Evrolige.

Volim košarku, gledao sam jedn utakmicu Evrolige u Srbiji do sada. Ben Bentil je moj sunarodnik i išao sam da njemu i ostalim igračima pružim podršku. Sviđa mi se kako igraju. Atmosfera je bila sjajna, uživao sam veoma. Svaki koš se slavi kao gol i to mi je probudilo adrenalin. Osećaj je bio takav da sam želeo da pogađamo što više, tresle su mi se noge od euforije. – zaključio je Bukari.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

2
0

1 Komentara

  1. Jel’ možda nekom još uvek nije jasno zašto pomenuti lik nije uspeo u Belgiji i Francuskoj (Gent i Nant)? Gore pomenuti Bukari osim brzine, ne poseduje ni jednu referencu potrebnu za savremeno krilo! On nema dribling, a centaršut mu je neizrađen, jer centrira uglavnom napamet. Ista je stvar sa tehnički slabo izrađenim udarcem na gol! Neke navijače Zvezde zavarava njegova utakmica protiv Pjunika, a Pjunik je tim na nivou naše treće lige (zona istok)!

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter