1
Evroliga

FOTO: BC Žalgiris/Twitter

ZVEZDA IZGUBILA DOBIJENU UTAKMICU U KAUNASU: Žalgiris napravio ludu seriju u završnici, Ulanovas šokirao crveno-bele!

Objavljeno: 20.01.23 u 20:47

Moraće bolje u nastavku.

Košarkaši Crvene zvezde MeridianBet poraženi su u 20. kolu Evrolige od Žalgirisa u Kaunasu. Rezultat je bio 71:66, crveno-beli su imali dobijen meč, ali su u završnici prokockali prednost od čak 7 razlike.

Zvezda je nakon lošijeg starta utakmice, uspela da se konsoliduje, pa je rezultat nakon prvih 20 minuta 38:30, u korist domaćeg tima.

Potom su izabranici Duška Ivanovića zaigrali znatno bolje, a u završnici treće deonice su došli do preokreta. Poslednja deonica donela je mnogo uzbuđenja. Zvezda se odlepila na +7, a onda je na manje od dva minuta do kraja Žalgiris stigao do izjednačenja.

Fantastična serija domaćih, predvođenih Edgarasom Ulanovasom, donela je veliku pobedu Žalgirisu.

PRVO POLUVREME:

Loše su crveno-beli startovali ovaj meč, domaći su poveli sa 4:0 preko Brazdejkisa i Dimše, ali su ubrzo poentirali Dobrić i Kuzmić. Ipak, Žalgiris nošen dobrom atmosferom, pravi seriju i dolazi do 12:5.

Tome su najviše doprineli Dimša novom dvojkom i Šmits koji je pogodio trojku iz ćoška. Potom je samo jedno slobodno bacanje iskoristio Kuzmić, ali su se onda uključili Petrušev, koji je tek ušao u igru i Nedović za 12:9.

Nekoliko nesmotrenih napada Zvezde, koristi Žalgiris u najboljoj meri, pa nakon Šmitsa, bacanja je imao Lekavičius. Tada je rezultat bio 18:9, a Zvezda je do kraja uspela da smanji zaostatak, pa je prva četvrtina završena sa 20:14, nakon Nedovićevog pogotka u poslednjem momentu.

Drugu četvrtinu, Zvezda počinje jednako loše kao i prvu. Među nekoliko nepovezanih napada, Petrušev je zakucao za 22:16. Onda se razigrao Ahile Polonara, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, pa je svojom serijom od 8:0 odveo Žalgiris na 30:18, što je najubeljivija prednost do sada, zbog čega je Duško Ivanović morao da zatraži tajmaut.

Probudio se i Ben Bentil pa je nakon minuta pauze pogodio trojku, a onda je nakon ukradene lopte Vildoze, trojku ubacio i Džon Holand, za brz odlazak na 30:24. Deseti poen, ubacio je Polonara, koji nastavlja da pun obruč gostiju.

Nekoliko dobrih poteza Vildoze, donose Zvezdi poene u dva navrata, pa je rezultat na oko 3 i po minuta do kraja prvog poluvremena 32:28. U poslednjim minutima, nismo videli mnogo lepih akcija, promašeno je nekoliko otvorenih šuteva, pa je posle 20 minuta igre 38:30 u korist domaćeg tima.

DRUGO POLUVREME:

Drugo poluvreme, Zvezda je otvorila znatno bolje nego prethodne dve četvrtine. Trojka Bentila i pogodak Nedovića donela su dobar momentum u igri crveno-belih. Nakon koša Ulanovasa, uzvratio je Luka Vildoza trojkom, pa se Zvezda potpuno vratila u igru.

Nakon pogotka Nemanje Nedovića, iza linije 6.75, rezultat je bio 42:41. Ipak, Žalgiris je uzvratio, pa je i dalje uspevao da zadrži prednost.

Crveno-beli do vođstva dolaze u samoj završnici ove deonice. Lazarevićeva odlična rola, podigla je izabranike Duška Ivanovića, a posle nekoliko dobrih odbrana, Petrušev je nadmudrio Polonaru za 50:51 i vođstvo gostiju. Sjajna serija Zvezda obeležila je kraj treće četvrtine, a Dobrić pogađa trojku za 50:56 nakon 30 minuta igre.

Pokušao je Žalgiris da se vrati u igru već na startu četvrte četrtine, a Butkevičius pogađa uz faul za 53:56. Vodi Zvezda i dalje, a nakon nove trojke, prednost je ponovo +6 za beogradski tim.

Iako su crveno-beli imali jedan konfuzan napad, neverovatan pogodak postiže Luka Mitrović, sudije su prvo signalizirale da je napad istekao, ali je nakon provere utvrđeno da je izbacio loptu na vreme. Pored toga, tom prilikom je i poništena trojka Filipa Petruševa od ranije, zbog gaženja linija, pa su Zvezdi dodeljena 2 poena.

Pogodak Petruševa Zvezdi donosi +7, ali uzvraća Hejs za 57:62. Zatim je Vildoza pogodio novu trojku, svoju treću za 57:64 i bitnu prednost za crveno-bele. Nastavlja Hejs sa dobrom igrom, pa smanjuje prednost crveno-belih na 59:64, nakon čega je usledio i tajmaut Duška Ivanovića.

Posle nekoliko napada bez poena, dva slobodna bacanja iznudio je Ulanovas i pogađa ih za 61:64 na nešto manje od 2 i po minuta do kraja utakmice. Dekoncentracija Zvezde u napadu, prouzrokuje nekoliko grešaka, a potom Dimša pogađa trojku za izjednačenje, nakon čega Ivanović traži novi tajmaut.

Sada gledamo preokret Žalgirisa, koji na krilima Ulanovasa dolazi do serije od 10:0 i vodi sa 67:64 na manje od minut do kraja. Zvezda zatim ne koristi svoj napad, a Ulanovas stavlja tačku na ovu utakmicu, novom trojkom za 70:64. Konačan rezultat bio je 71:66, a crveno-beli imaju za čim da žale.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

2
1

1 Komentara

  1. podignu novac pa na drugom plate porez. Svi ostali šalteri na smenu služe za Vildosu, Ivanovica, Kampaca i ostale koje ni cela Ilic ne može da popamti. Struja, voda, hala, putovanja , naravno to se nikad. Ne placa….dokle ?

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter